.

Pàrquing inundat a Mont-roig del Camp. Foto: Cedida per Bombers

Els Bombers han fet 162 actuacions des de divendres a les deu del vespre a causa del temporal de pluges que afecta Catalunya. En total des de divendres a primera hora de la tarda han estat 175 i en concret, des d’aquest dissabte a dos quarts d’onze del matí s’han atès 39 incidències.

Per regions, a la REMNord 44, a la REMSud 61, a la REGirona 3, a la RELleida 13, a la RETarragona 26, a la RECentre 25 i a la RETerres de l’Ebre 3. La majoria per danys en edificis, arbres caiguts, neteja de calçada i inundacions de pàrquings i plantes baixes.


Altres notícies:


Altrament, dues vies han estat tallades per despreniments aquest dissabte de pluja a la C-15 en sentit sud a la Pobla de Claramunt i la C-51 a Rodonyà.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), a la TP-2002 es dona pas alternatiu a Aiguamúrcia. A més a més, la sortida 46 de l’autopista C-32 s’ha tallat a Castelldefels per precaució, al tractar-se d’una zona inundable. D’altra banda, el telèfon 112 d’Emergències ha rebut unes 200 trucades des de l’inici de l’episodi de pluges la passada nit i matinada.

Fins a la nit, la possibilitat d’acumulació de pluges superiors als 100 litres en 24 hores es donarà a gran part del territori, especialment a les comarques del Camp de Tarragona. La distribució geogràfica del fenomen de pluges serà local i pot anar acompanyada de tempesta.

Alguns dels registres més destacats són els 44,1 litres de Sant Sadurní d’Anoia, els 42,5 de Mont-roig del Camp, els 31,4 de Badalona, tots ells caiguts en 30 minuts. Les acumulacions arriben als 82 litres a la Bisbal del Penedès, 80,8 a Alinyà i 80,2 a el Montmell.