.

Les 600 expedicions diàries es reduiran a poc més de 160 i les places es redueixen un 60%. Foto: ACN/Arxiu

La vaga del transport per carretera d’aquest dilluns també afectarà el servei d’autobusos que ha contractat Renfe pel tall ferroviari de les obres que Adif fa al túnel de Roda de Berà. Amb l’aplicació dels serveis mínims decretats pel Govern, es reduirà un 26% les expedicions diàries del servei complementari al tren.

D’aquesta manera, dilluns s’oferiran 161 expedicions, en comptes de les 600 habituals, amb una oferta de 9.000 places en comptes de les 30.000 previstes. En compliment de l’ordre del departament d’Empresa i Treball, els serveis mínims essencials s’establiran en el 40% del servei habitual durant l’hora punta (de 06.30 a 09.30 hores i de 16.00 a 20.00 hores) i d’un 20% la resta del dia.

En canvi, el servei ferroviari no es veurà afectat per la vaga convocada pels sindicats UGT i CCOO. Així, el dia 28 es reprogramaran els serveis de busos reduint freqüències i no circularan les relacions amb alternativa ferroviària.

Per altra banda, els busos municipals de Tarragona funcionaran amb horaris de dia festiu per la vaga del dilluns 28 d’octubre i dels sis dies més previstos entre novembre i desembre. Així ha decretat els serveis mínims l’EMT. En funcionar en horari de diumenge o festiu, les línies 30 i 43 no estaran disponibles i es podran usar com a línia alternativa la L-3 i la L-42, respectivament. D’altra banda, es complementarà el servei de la L-41 i de la L-42 amb nous serveis, que es poden consultar al web de l’EMT.

ACN