.

La consellera Núria Montserrat, en la seva recepció a l’ajuntament tarragoní. Foto: Cedida-J.C.Borrachero

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha rebut aquest dijous en visita institucional la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Núria Montserrat Pulido. Durant la visita han establert una reunió on s’han exposat diversos temes que “beneficiaran la ciutat de Tarragona, els seus centres de recerca i la Universitat Rovira i Virgili”, segons ha destacat l’alcalde, que a més ha volgut agrair el compromís i la bona predisposició per a dur a terme des de la conselleria.

D’una banda s’ha reafirmat el trasllat de l’ICAC, ja anunciat anteriorment, però que Viñuales ha recalcat que “tenim el compromís ferm del Govern de la Generalitat pel trasllat i això ens il·lusiona, perquè juntament amb la Biblioteca estatal i el hub cultural, educatiu i tecnològic; donarem el tret de sortida a un equipament com és la Tabacalera”.

La consellera Núria Montserrat també ha volgut manifestar que “Tarragona ha de formar part de diversos projectes de la conselleria que estant actualment damunt la taula com la Vall d’Hidrogen Verd o l’Economia Blava”.  Viñuales ha fet d’aquesta invitació un pretext per recordar que “som grans consumidors d’hidrogen i la Vall de l’Hidrogen Verd n’ha de ser l’instrument” i “necessitem que Tarragona sigui un dels llocs més importants d’aquest projecte”.

En l’àmbit de la universitat, la consellera ha volgut destacar que “apostem per promoure la transferència de coneixement i Tarragona hi té un paper clau perquè serà part important d’aquesta transformació” i així mateix, l’alcalde ha recordat que la URV és “l’eina principal de transformació de la nostra ciutat” i ha conclòs que “seguirem treballant per afavorir la nostra universitat” perquè, “com més talent local, més excel·lència i més estabilitat laboral dins el propi territori”.

Durant la visita, la consellera també ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Tarragona i també se li ha lliurat un obsequi institucional.