.

El fòrum econòmic ha comptat amb destacats ponents del panorama empresarial com el responsable d’Esade, Ivan Bofarull. Foto: Cedida

“Innovació, Talent i Lideratge. Gresol 30 anys” és el lema que ha encapçalat la XXIII Jornada Gresol, organitzada per la Fundació Gresol i que, un any més, ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Marina Port Tarraco Business Pier. La trobada s’ha celebrat aquest dijous 24 d’octubre al Tinglado núm. 1 del Moll de la Costa del Port de Tarragona.

La Jornada Gresol, durant 22 anys ininterromputs, ha promogut espais de debat i d’actualitat econòmica, política, social i ambiental amb convidats de prestigi tant a nivell nacional com internacional, que destaquen per la seva professionalitat i experiència en diversos sectors.

El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova ha reunit un cop més un programa de gran nivell. La Jornada ha arrencat a les 9:15 hores amb l’acte d’inauguració, a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el CEO d’Ocibar Marina Port Tarraco, Antonio Zaforteza i el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, qui ha inaugurat oficialment la Jornada Gresol.

Les sessions han començat amb la conferència inaugural a càrrec d’Ivan Bofarull, CIO d’ESADE qui, ha donat el tret de sortida al seguit de conferències amb la xerrada “Construint companyies resilients amb la disrupció”, una intervenció que no ha deixat ningú indiferent. Bofarull ha estat presentat per Montse Adan, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona.


Altres notícies:


Després de la pausa cafè, a les 11:00h.ha sigut el torn del degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, el qual ha fet una anàlisi sobre l’Economia catalana en el context actual. Víctor Costa, periodista i economista, l’ha presentat i ha moderat el debat que s’ha generat després de la seva conferència amb els assistents.

Tot seguit, el president i CEO del Grup Mediapro, Tatxo Benet, ha ofert una conferència sobre “Innovació, Talent i Lideratge”, trets característics del Grup Mediapro. Aquesta xerrada ha estat introduïda i moderada per Mireia Oranias, sòcia d’Auditoria de PwC.

Tot seguit, el programa ha continuat amb una conferència sobre tecnologia a càrrec d’una de les dones més preparades en tecnologia i innovació,  Àurea Rodríguez, a la vegada directora de l’EIT Culture and Creativity SW qui ha parlat de “La Tecnologia com a eina de transformació i geoestratègia”. L’encarregat de presentar i moderar Rodríguez ha estat el regidor de l’àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus, Josep Baiges.

Les sessions del matí han finalitzat amb una taula rodona presentada i moderada pel subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago J. Castellà. La taula ha sigut en format de tertúlia sobre “l’Estat a Catalunya del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima” i on han intervingut el nou director general d’Energia de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Serena; el fundador i soci–director de dialEc, Jaume Morron i l’expert en Transició Energètica, Xavier Sabaté.

El president de l’Autoritat Portuària, Saül Garreta, s’ha encarregat d’inaugurar les xerrades com amfitrió de la jornada. Foto: Cedida

Després de la pausa per dinar i fer networking, s’ha rerpès les sessions de la tarda amb un clar cas d’èxit, que ha comptat amb el president fundador del Grup Alimentari Guissona ‘BonÀrea’, en Jaume Alsina, qui ha parlat de la seva pròpia trajectòria lligada a la gran evolució d’aquesta companyia. Ha estat presentat pel director general de la Fundació Gresol, en Robert Moragues.

Per últim, la darrera conferència que ha clos la Jornada Gresol ha estat la xerrada “Universidad-Empresa, una cooperación necesaria y mejorable” a càrrec d’Antonio Abril actual president de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles i qui havia estat, durant 32 anys, secretari general d’Inditex i reconegut expert en Marca. El president d’Honor del Grup Borges, Anton Pont, l’ha presentat i moderat.

Per últim, el president de la Fundació Gresol, Emili Correig, ha valorat molt positivament el desenvolupament de la Jornada, destacant l’alta participació d’assistents i el gran cartell de ponents i experts que han volgut compartir el seu coneixement amb la Fundació Gresol Tot seguit, ha posat punt i final a l’edició d’enguany i ha emplaçat els assistents retrobar-se l’octubre de l’any vinent.