.

Un pescador de Cambrils transportant el peix en caixes. Foto: Arxiu/ACN-Neus Bertola

Les noves jornades ‘Cambrils amb gust de mar‘, que tancaran el calendari gastronòmic aquest novembre, ja han començat a escalfar motors amb el concurs de receptes per escoles “Ranxos a bordo“, convocat per l’Organització de Productes Pesquers (OPP) Peix Blau Tarragona, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils i el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.

El concurs escolar, que s’està portant a terme del 15 al 31 d’octubre, s’emmarca en la mesura 4 del Pla de producció i Comercialització 2024, finançat per el FEMPA i la Generalitat de Catalunya, amb motiu de la primera edició d’aquestes jornades gastronòmiques. L’objectiu del concurs és despertar en les generacions futures la consciència sobre la importància de gaudir del peix i conèixer el seu origen amb un toc d’estil i sabor.

El projecte, que ja s’ha difós entre les escoles del municipi a través de correu electrònic i repartiment d’un fulletó informatiu, s’adreça a infants d’entre 6 i 12 anys i consisteix en crear una recepta utilitzant peix blau (sardina, seitó, verat, alatxa i melva), que s’haurà de presentar per escrit i acompanyada d’una fotografia o un vídeo. Les receptes i les fotografies es poden enviar fins el 31 d’octubre al correu electrònic a eventos.peixblautarragona@gmail.com o dins d’un sobre a la Confraria de Pescadors de Cambrils (Moll Ponent s/n) de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13 h i de 15 a 19 h.


Altres notícies:


Les receptes seran valorades en relació als criteris de creativitat, presentació i ingredients. Els premis es lliuraran el dia 10 de novembre, en el marc de la degustació de seitó fregit que es portarà a terme al Pla de les Serenes, i consistirà en un àpat en un dels restaurants participants en les jornades ‘Cambrils amb gust de mar‘, valorat en 100€, un davantal i un capell de cuina.

‘Masterclass’ de seitó en vinagre

Per altra banda, també s’han obert les inscripcions d’una altra activitat escolar: una masterclass (enllaç aquí) i visita a les instal·lacions titulada ‘Seitó en vinagre’, dirigida a alumnes de primària, que tindrà lloc a la Confraria de Pescadors el diumenge 10 de novembre a les 10:30h. Per participar-hi, cal formalitzar la inscripció a través de l’enllaç https://peixblautarragona.cat/cambrils-amb-gust-de-mar. Per ampliar la informació es pot escriure a eventos.peixblautarragona@gmail.com o trucar al telèfon 687 610 923.

Les jornades ‘Cambrils amb gust de mar‘, que es portaran a terme del 8 al 24 de novembre, són una de les grans novetats d’aquesta temporada i seran les darreres del calendari gastronòmic. L’objectiu principal és promocionar el producte de Cambrils i tres espècies de peixos característiques que es pesquen habitualment a la zona durant la temporada: peix blau, gamba blanca i canana.

Durant aquestes jornades, que s’obriran i tancaran amb una degustació popular al port, els restaurants i bars del municipi oferiran menú complet, plat principal o esmorzar de forquilla protagonitzats per algun d’aquests peixos que habitualment es pesquen a Cambrils, acompanyats per l’Oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i els vins de les diferents DO de la província de Tarragona.