.

Dos agents de la Policia Local de Cambrils vigilen el dispositiu de tanques d’aquest estiu per evitar els manters. Foto: ACN-A. Escoda

Unes declaracions que aquest dilluns publicava la Revista Cambrils del regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Ajuts Europeus del consistori cambrilenc, Enrique Arce, han originat un ‘incendi’ sense precedents entre els ajuntaments d’aquesta localitat i la veïna Salou. En l’entrevista de la publicació cambrilenca, Arce assegura que en els darrers mesos s’ha descobert que la venda ambulant il·legal “té la seu social de tot el conglomerat –no només del top manta d’aquí, sinó des de Sitges fins a Peníscola– a Salou. Tot es gestiona des de Salou. Hem après que és una màfia molt organitzada: tenen el seu propi sistema de cobrament, de càtering, de vigilància…”.

A més, el regidor de Cambrils també indica a la Revista Cambrils que les contundents mesures adoptades aquest estiu per part de Cambrils contra el ‘top manta’, com ara tallar amb tanques part del passeig marítim, s’han pres conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i que es continua treballant amb aquets cos per seguir fent passos endavant.

Les afirmacions d’Arce no han agradat gens al consistori de Salou, des d’on s’han interpretat com una crítica a la seva acció municipal contra el ‘top manta’ i li han respost amb contundencia. Així, s’assegura que “el fenomen conegut com a ‘top manta’, no constitueix una problemàtica a Salou, simplement perquè no existeix”. El regidor de Seguretat Ciutadana del govern salouenc, Sebastià Domínguez, ha carregat contra Arce assegurant que “per justificar la seva inactivitat i inoperància, intenta traslladar el problema com si fos el municipi veí el responsable”.


Altres notícies:


En la mateixa línia, Domínguez creu que “el veritable problema és que durant el temps que és responsable de la Policia de Cambrils, mai ha intentat el diàleg amb Salou, ni ha proposat solucions concretes per abordar i tractar adequadament aquesta situació que afecta enormement el seu municipi, i no al municipi veí”. En el mateix comunicat es diu d’Arce que “en comptes d’assumir les responsabilitats que li corresponen com a regidor i actuar, s’ha dedicat a intoxicar jugant a la confusió per la proximitat dels límits de terme entre els dos municipis, i d’aquesta forma donar la falsa impressió que la venda il·legal es du a terme a Salou, quan realment és Cambrils qui pateix aquest fet i qui hauria d’actuar amb la mateixa contundència que ha fet Salou”.

La resposta de Domínguez assegura també que “en relació amb les acusacions que a Salou hi ha la ‘central del top manta’, manifestem la nostra perplexitat perquè són afirmacions falses, arbitràries i poc contrastades. A Salou no hi ha magatzems ni ‘centrals’, i si el regidor Arce té indicis i coneixement d’activitats delictives, l’aconsellem que els denunciï a les autoritats competents, tal com és el seu deure”.