.

Manel Nadal, secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, aquest dilluns a Barcelona. Foto: ACN-Norma Vidal

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Manel Nadal, ha afirmat que preveu licitar el tramvia del Camp de Tarragona (TramCamp) a principis de l’any vinent. Així ho ha dit aquest dilluns en l’inici de la marxa en blanc del tramvia de Barcelona per l’avinguda Diagonal, en l’enllaç entre la plaça de les Glòries i Verdaguer.

Nadal ha assenyalat que es tracta d’una aposta del Govern “per la política ferroviària”, es á dir, “fer tramvies”. Tot i que, també ha indicat que “s’estan estudiant altres sistemes tramviàries” que consisteixen, “en una primera fase”, ha concretat el secretari, en impulsar carrils busos i per a bicicleta com el que s’ha fet entre Cornellà i Castelldefels, a la C-245.

El tramvia del Camp de Tarragona estarà format per una xarxa de 46 quilòmetres que unirà, en una primera fase, les localitats de Cambrils, Salou i Vila-seca, i també Reus i Tarragona, en una segona. El projecte preveu que el Tramcamp discorri pels barris de ponent de Tarragona (Torreforta i Bonavista), la Canonja i Vila-seca, on s’ubicarà el centre del sistema, del qual naixerà una branca cap a la Costa Daurada, passant pels nuclis de Salou i Cambrils. Addicionalment, també donaria servei a l’aeroport de Reus i el connectaria amb la futura estació intermodal de l’àrea de Tarragona, mitjançant un ramal tramviari.

Plànol de la primera fase del Tramcamp entre Cambrils i Vila-seca. Foto: Arxiu

L’actuació considera 47 estacions tramviàries, entre les quals cal remarcar que 10 permetran l’intercanvi amb altres modes de transport: 1 amb l’aeroport de Reus, 2 amb les estacions d’autobusos a Reus i Tarragona, i 7 amb estacions de Rodalies de Catalunya i de mig i llarg recorregut –Reus, Vila-seca, Salou-Port Aventura, Cambrils Nord i Tarragona i les noves estacions previstes de Reus-Bellissens i la intermodal de l’àrea de Tarragona.

ACN-Albert Hernàndez/Norma Vidal