.

El Seat 600 va fer història al nostre país i ha estat un dels models més ben representats en la trobada. Foto: Cedida

Un total de 90 cotxes i motos han participat aquest cap de setmana a la VIII Trobada de vehicles clàssics 2024 a Creixell. Organitzat per l’associació Amics dels Clàssics de Creixell i el Ball de Diables de Creixell, ha comptat amb el suport de l’ajuntament creixellenc i de diferents empreses patrocinadores.

A primera hora del matí, s’ha fet el tradicional esmorzar de germanor per als participants i acompanyants al Casal Municipal. S’han servit més de 120 racions de llonganissa a la brasa amb fesols que han preparat els membres de la colla del Ball de Diables de la Vila.

Durant tot el matí, hi ha hagut l’exposició dels 90 vehicles clàssics a la rambla de les moreres, tots eren matriculats abans del 1992.

L’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz Madueño, ha presidit l’esdeveniment acompanyada d’altres regidors de l’equip de govern municipal.

L’Ajuntament de Creixell ha patrocinat de manera especial 3 trofeus per als millors vehicles de Creixell, un SEAT 600 de Rosalia Gabaldà, una moto Montesa Impala de Xavi Xufré i un Renault R-4 d’Andres Alarcón. També s’ha distingit al vehicle més antic de la trobada, un BUGGY del 1954 de José A. Rull de Calafell, i una motocicleta DKV del 1941 del Ricard de l’Aleixar.

El vehicle que ha vingut de més lluny ha estat un Mercedes 300D, que ha vingut de Massalcoreig (Lleida). Tots els participants han rebut diferents obsequis de les empreses col·laboradores.

La trobada aha aplegat vehicles de diverses dècades i característiques amb les quals molts visitants s’han pogut identificar. Foto: Cedida

La Rambla de les Moreres de Creixell ha estat l’escenari principal de la Trobada. Al llarg de tot el matí, més de 1.500 persones han passat per la rambla per tal de veure i contemplar els vehicles clàssics exposats i que han marcat tota una època de les nostres vides.

També hi ha hagut diferents carpes informatives dels diferents patrocinadors. Per part de l’organització s’han fet diferents reconeixements als cotxes i motos que més han destacat.

També s’ha lliurat un obsequi commemoratiu a la família de Jordi Llopart , en memòria de qui va ser alcalde de Creixell del 2011 al 2023 i que ens va deixar el passat mes de juliol i que sempre havia donat el seu suport a aquestes trobades. Ha recollit el reconeixement el seu fill, Josep Oriol.

Al final de l’acte, l’alcaldessa de Creixell Montse Muñoz ha agraït la participació a tots els assistents, organitzadors i col.laboradors a la vegada que els ha encoratjat a participar en properes edicions de la trobada. Els voluntaris i voluntàries de Proteccio civil de Creixell també hi han col-laborat.