.

Una trentena d’acadèmics han gaudit a Cal Travé. Foto: H.Moya

L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha visitat aquest mes d’octubre Cal Travé. Un restaurant amb 74 anys d’història, al municipi de Solivella, a la Conca de Barberà, on s’hi acumulen l’experiència i saviesa de quatre generacions i que anys enrere va ser un antic cafè i també una fonda.

La benvinguda a l’establiment la presideix una fotografia familiar, que se suma a unes parets guarnides amb instruments musicals, rellotges i eines antigues per treballar la terra. En Joan Carles és el ‘Rei de la Brasa’, en Josep Maria i la seva parella, la Maria Rosa, comanen els fogons, juntament amb la Montse. L’Antonio, espòs de Mari Carme Travé, desxifra amb passió els vins i caves de la bodega familiar, el Celler Sanstravé, amb DO Conca de Barberà.

Un dels secrets més ben guardats de la casa, la cuina de Cal Travé. Foto: H.Moya

Un àpat de categoria

Les creacions culinàries que han pogut assaborir els acadèmics han estat les següents: Carpaccio de figues coll de dama amb micuit casolà, maridat amb Cava Brut Nature Rosat Trepat; coca d’oliva d’Aragó amb sardines, tomàquet confitat i alberginia fumada; vieira amb cansalada a baixa temperatura i parmentier, maridat amb Llum de Vi Blanc; xup xup de galta de glà amb pastanaga i naps, maridat amb Partida Dels Jueus. (Cupatge de raïms) i de postre: Mango, coco i fruita de la passió.

El restaurant Cal Travé el caracteritza una cuina molt creativa amb tocs de modernitat i que sempre té present els orígens.