.

La festa ha homenatjat deu entitats i personalitats claus per al turisme de les comarques tarragonines i ebrenques. Foto: Cedida

Uns 400 empresaris, empresàries i professionals del sector turístic de la demarcació de Tarragona han omplert la terminal de creuers de Tarragona Cruise Port per celebrar la tercera edició de la Nit de les Estrelles, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), la representant del 90% de les places d’allotjament turístic a la demarcació.

En aquesta tercera edició d’aquest esdeveniment empresarial, tant la FEHT com les associacions que en formen part han entregat 10 premis a aquelles persones, entitats o empreses que, amb la seva dedicació i esforç, han col·laborat per impulsar el sector turístic de la demarcació de Tarragona. L’acte ha comptat amb la presència de moltes autoritats del territori; Santiago García-Nieto, president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya; així com nombrosos alcaldes i regidors d’ajuntaments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, durant el seu discurs ha destacat el lloc on es feia l’acte: “la nova Terminal de Creuers de Tarragona no només és una infraestructura clau per al nostre creixement com a destinació turística, sinó que també simbolitza la capacitat de col·laboració i la determinació del sector per seguir avançant”. A més, Cabré ha volgut destacar que el turisme és el motor econòmic de la regió, però ha afegit que “som conscients que el nostre èxit depèn de preservar el territori. Hem de seguir apostant per un creixement responsable i sostenible, que ens permeti oferir una experiència de qualitat tot l’any.” Finalment, la presidenta de la FEHT, ha remarcat que “és imprescindible que Tarragona tingui veu pròpia en la presa de decisions que afecten el turisme. Ningú millor que nosaltres per determinar el camí a seguir per mantenir i potenciar un model turístic de qualitat i sostenible.”

10è aniversari del Pla Conjunt de Promoció

Durant la tercera Nit de les Estrelles també s’ha commemorat el 10è aniversari del Pla Conjunt de Promoció. Aquesta és una estratègia de promoció única a Catalunya on hi col·laboren i participen activament el sector públic i el teixit empresarial turístic de la demarcació de Tarragona generant unes sinergies molt positives per al sector. Així, des de 2014, que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Salou, l’Ajuntament de Cambrils i l’Ajuntament de Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona executen un pla de promoció turística consensuat per al territori.

També s’ha commemorat el 10è aniversari del Pla Conjunt de Promoció de Cambrils, Vila-seca, Salou, FEHT i Diputació. Foto: Cedida

Durant aquests 10 anys, s’han invertit més de 9 milions d’euros en accions de promoció, tant al mercat nacional, com als principals mercats europeus. A més, s’han fet esforços per obrir nous mercats a l’Europa de l’Est i també per impulsar el turisme esportiu als municipis de la Costa Daurada.

A través d’un vídeo s’han repassats les principals fites aconseguides i, posteriorment, els actuals representats del Pla Conjunt de Promoció, és a dir, Carlos Brull, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Pere Granados, alcalde de Salou; Alfredo Clúa, alcalde de Cambrils; Pere Segura, alcalde de Vila-seca; Arantxa Calvera, directora de l’Agència Catalana de Turisme, i Berta Cabré, presidenta de la FEHT, han participat en una taula rodona i han rebut un reconeixement de mans de Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona.


Altres notícies:


En aquesta tercera edició, s’han entregat 10 premis: dos de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, dos de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, dos de l’Associació d’Apartaments de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, dos de l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada, i dos més de la FEHT. Els premiats han estat:

ASSOCIACIÓ HOTELERA COSTA DAURADA I TERRES DE L’EBRE:

Francesc Roig i Martí, per la seva trajectòria al sector hoteler. Va ser director de l’oficina principal de La Caixa a Reus fins al 1988, assessor d’empresaris turístics i soci als inicis de la cadena Princess Hotels. Al 1995 va adquirir l’hotel Salou Park, iniciant la cadena 4R Hotels, que avui compta amb vuit establiments a les comarques de Tarragona.

Grupo Blaumar, amb més de 30 anys d’experiència, gestiona hotels, apartaments i restaurants a la Costa Daurada, destacant per la seva aposta per la sostenibilitat. Han estat pioners en oferir serveis d’alta qualitat amb certificats ambientals.

ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE LA COSTA DAURADA I TERRES DE L’EBRE

Yolanda Tiñena, directora de Qualitat del Camping & Resort Sangulí Salou, per la seva trajectòria marcada per la dedicació i el compromís amb l’excel·lència. La seva empatia i lideratge han estat clau en l’èxit de l’empresa.

AFANOC. Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, per la seva dedicació a millorar la vida dels nens amb càncer i les seves famílies. La Casa dels Xuklis ofereix una llar plena d’afecte i suport en moments difícils, representant un far d’esperança i solidaritat. Aquest guardó reconeix el seu impacte positiu en la comunitat.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, en la seva intervenció durant la celebració, duta a terme a la nova Terminal de Creuers. Foto: Cedida

ASSOCIACIÓ D’APARTAMENTS DE LA COSTA DAURADA I TERRES DE L’EBRE

Creu Roja Tarragona, per la seva labor humanitària, inclusió social, laboral, entre altres, destacant el conveni signat fa dos anys amb l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, emmarcat dins el projecte Repte Social Empresarial, per a fomentar la inserció laboral, entre altres col·laboracions.

Apartament Lauria, Tarragona, per la seva trajectòria i aportació al turisme a la ciutat de Tarragona, empresa associada des de fa 39 anys. Els Apartaments estan a l’edifici, excasa Rosell (Joaquima Bru de Rosell), obra eclèctica de Tarragona, protegida com a “Bé Cultural d’Interès Local”.

ASSOCIACIÓ D’AGÈNCIES DE VIATGE RECEPTIVES DE LA COSTA DAURADA

Germans Ramón i Martí Casals Catarineu, a títol pòstum, per ser pioners en la construcció d’hotels a la Costa Daurada. Van ser clau en el desenvolupament turístic amb la construcció d’hotels icònics. La seva contribució va atraure turisme internacional i nacional, consolidant la Costa Daurada com una destinació de referència.

Autoritat Portuària de Tarragona, per l’esforç i compromís de tot el seu equip. La seva feina ha estat clau per construir la nova Terminal de Creuers i per l’arribada i el creixement de creueristes a la destinació.

FEDERACIÓ EMPRESARIAL D’HOSTALERIA I TURISME DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA

Comunitat Turística Costa Daurada, per la seva visió pionera en consolidar la identitat i marca de la Costa Daurada des dels anys 70 i 80. Han estat clau en la promoció de la destinació a nivell internacional, integrant la costa i l’interior del territori. El seu esforç ha impulsat el turisme com a motor econòmic essencial per a la regió.

Universitat Rovira i Virgili, per la seva contribució en la formació de professionals essencials per al sector turístic. La seva formació multidisciplinària i adaptació constant a les necessitats del sector són claus per mantenir Tarragona com a referent de qualitat turística.

La tercera edició de la Nit de les Estrelles s’ha realitzat amb el suport dels següents patrocinadors: Diputació de Tarragona, Port de Tarragona, Tarragona Cruise Port, KIA, CoAliment i Comecs, Comercial Electrodomèstics Catalunya Sud, distribuïdors oficials de Corbero.