.

Imatge d’arxiu del ple de l’Ajuntament del Morell. Foto: Cedida

Aquest dijous 17 d’octubre, en ple extraordinari, l’Ajuntament del Morell ha votat les noves ordenances municipals de cara a l’any 2025. Unes ordenances que veuen com tots els impostos que depenen del consistori municipal es congelen i, en el cas de l’IBI, es redueix del 0,61 al 0,54. “Apostem per una congelació dels impostos i una reducció de l’IBI de fins al 0,54 per tal de pal·liar la pujada obligada d’impostos de les escombraries”, explica l’alcalde i regidor d’Hisenda, Eloi Calbet.

Una pujada, que Calbet clarifica que ve marcada per a la nova Llei de residus 7/2022 aprovada el 8 d’abril, obliga a tots els ajuntaments a repercutir aquest impost, íntegrament, sobre el ciutadà. La rebaixa de l’IBI al 0,54 situa el Morell com el municipi número 25 amb l’IBI més baix de la província de Tarragona. De fet, la llei estableix que aquest impost ha d’estar en un màxim de l’1,5 i un mínim del 0,40. “El fet de veure’ns obligats a repercutir l’impost de residus al ciutadà fa que com a consistori augmenti la nostra preocupació i automàticament ens hem marcat l’objectiu de protegir a les persones davant la pujada general de preus de la manera que millor ho podem fer: congelant i abaixant el que depèn de nosaltres”, aclareix Calbet.

D’aquesta manera, i en la mateixa direcció, la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Erika Moreno, ha explicat que s’iniciarà una campanya d’informació i comunicació directa amb la ciutadania per a informar a tothom de com funcionarà, a partir d’ara, aquest impost de les escombraries. “És important que la gent sàpiga que com més es recicli menys s’acabarà pagant, és senzill, però encara ens trobem en unes xifres que podem millorar com a poble i n’estic convençuda que entre totes i tots assolirem uns nivells de recollida selectiva més que satisfactoris”, assenyalava Moreno.

Aquest ple extraordinari, doncs, ha servit per a posar sobre la taula les noves taules impositives i fer balanç econòmic i fixar-se objectius de cara els mesos vinents.