.

Jordi Collado, en una imatge d’arxiu. Foto: Neus Bertola

En Comú Podem podria entrar a governar l’Ajuntament de Tarragona amb els socialistes. Jordi Collado, portaveu del grup municipal d’En Comú Podem, ha obert la porta a l’entesa: “Parlem-ne”, ha dit en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Tot i això, ha matisat no tenir cap proposta de cartipàs. Sobre un govern de coalició amb Junts, Collado ho ha descartat completament i ha suggerit: “Ens agradaria molt més que el PSC governés amb Esquerra Republicana que no amb Junts“. Fins ara, Collado havia descartat entrar a governar l’Ajuntament tarragoní.

Per entrar a govern, l’oferta socialista als Comuns hauria de vertebrar-se sobre les àrees d’Urbanisme, Economia o Medi Ambient. Així es mostrava Collado: “No volem entrar (a Govern) per mantenir tot com està. És una qüestió del què, no del qui”. Què plantejarien els Comuns? Hi ha sintonia amb els socialistes -avui mateix donaran el sí a la congelació de les taxes municipals-, però voldrien un cert gir en polítiques d’habitatge i en el nou POUM.

Els socialistes  governen Tarragona amb nou consellers, els Comuns en sumen 2 i la majoria absoluta se situa en 14.