.

La primera jornada s’ha celebrat els dies 11 i 12 d’octubre a l’Alguer (Sardenya), sota el títol ‘L’Europa que volem’. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Creixell ha participat durant el darrer cap de setmana en un projecte europeu per a millorar el suport a les famílies. El projecte s’anomena ‘Better future festival’ (Festival per a un futur millor) i hi participen, a més de Creixell municipis de Polònia (Gdynia), Romania (Bacau) i Itàlia (l’Alguer), amb el finançament del programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors) de la Comissió Europea i la coordinació de familycities.eu , la Xarxa Europea de Municipis ‘Family-Friendly’ (amics de la família).

La jornada celebrada a l’Alguer (Itàlia) ha comptat amb la participació d’una delegació de cinc persones de Creixell, encapçalada per la seva alcaldessa Montserrat Muñoz Madueño, que va presentar el municipi i algunes de les seves bones practiques, com la marxa aquàtica, que s’està estenent des de Creixell a altres països com una activitat inclusiva, que s’ha fet amb persones cegues o amb discapacitat funcional.

L’alcaldessa de Creixell es va reunir amb l’alcalde de l’Alguer, Raimondo Cacciotto; el síndic de l’Alguer, amb Raúl Sánchez Flores, organitzador i secretari del l’esdeveniment i amb Maria Grazia Salaris, regidora de Benestar i Família de l’ajuntament de l’Alguer.

Un panell de joves, en el que dos representants de Creixell van participar amb uns quaranta joves més de diversos països, i que va acabar amb una declaració sobre l’Europa del futur que desitgen els joves.

La segona jornada del projecte tindrà lloc precisament a Creixell els dies 12, 13 i 14 del mes de desembre vinent, sota el tema: “Europa solidària: ciutats acollidores”. Durant la jornada se celebrarà un mercat d’artesanies i un concert de piano, adreçat a la trentena de delegats que arribaran dels municipis participants.

Al mateix temps, aquells dies Creixell acollirà l’assemblea general de la Confederació Europea de Famílies Nombroses (ELFAC), que acull associacions de vint-i-quatre països europeus, i que és la entitat que lidera la xarxa europea familycities.eu. El projecte tindrà dues activitats més a Polònia i a Romania durant el primer semestre de l’any vinent, i finalitzarà en un congrés a Brussel·les al setembre de 2025.