.

La consellera, en la visita d’aquesta setmana a Sant Vicenç, afirma que hi haurà entre 5 i 6 trajectes cada dia. Foto: ACN-A.Escoda

Els usuaris de Reus afectats pel tall ferroviari per les obres de Roda de Berà tindran més opcions per anar a Barcelona amb bus. La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha anunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio que s’incrementen les dues freqüències diàries actuals a entre cinc i sis trajectes al dia, igualant els viatges que s’ofereixen per carretera des de la capital de la demarcació, Tarragona. Els bitllets dels trajectes de bus tindran un cost de 4 euros, a través de la mateixa T10/120 aprovada per anar de Tarragona a Barcelona. “Anem assumit les millores vinculades al transport alternatiu amb l’anàlisi de les dades. Això té un impacte econòmic però és absolutament necessari”, ha dit.

Les declaracions de Paneque arriben l’endemà de la reunió entre el Departament i la plataforma Dignitat a les Vies, que van reclamar solucions per carretera per als usuaris que es desplacen des de la capital del Baix Camp. A diferència d’altres ciutats del Camp de Tarragona, a Reus no fan parada els autobusos del pla anterlatiu de Renfe, ja que els trens arriben a Sant Vicenç de Calders a través de la via única que passa per la Plana-Picamoixons i segueixen el recorregut fins a Barcelona, sense la necessitat de fer transbord però acumulant molt de retard.

La titular de Territori ha acceptat que el funcionament de Rodalies és francament “molt millorable” perquè les infraestructures no són les adequades després d’anys de desinversió. “Tindrem les inversions que necessitem però en un horitzó de dos anys hi haurà molèsties importants pels usuaris de Rodalies”, ha dit. En concret referint-se al tall al Camp de Tarragona, ha afirmat que d’aquí a cinc mesos “la ciutadania ha de veure una millora evident en el servei”.

Pel que fa al preu dels bitllets, ha confirmat que ha demanat al ministre de Transports, Óscar Puente, que prengui una decisió ràpidament sobre si continuen o no els abonaments gratuïts. La Generalitat finança un 30% dels descomptes, mentre que l’Estat n’assumeix el 50%. Alhora, ha afirmat que hi ha “dispositius vinculats al tall de Tarragona” que asseguren que el preu del bitllet es mantindrà.

Satisfacció de l’Ajuntament de Reus

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha valorat positivament la proposta del Govern de la Generalitat d’incrementar la freqüència de busos entre Reus i Barcelona.

Guaita ha mostrat la satisfacció pel fet que la Generalitat hagi recollit una proposta que havia reclamat l’Ajuntament de Reus i que es va tornar a posar sobre la taula en la reunió d’aquesta setmana la Subdelegació de Tarragona. “Estem agraïts de la proposta, perquè creiem que donarà resposta als ciutadans i ciutadanes de Reus que s’han de desplaçar a Barcelona, i seguim treballant en altres opcions perquè tinguin la mobilitat que es mereixen”, ha afirmat.

ACN/Redacció