.

Una de les casetes de la Fira dijous a la tarda. Foto: DiariTots21

La Fira del Vi i la Gastronomia ‘Cambrils, entrada al país del vi’ ha començat a caminar aquest dijous a la tarda amb una gran afluència de públic i és que la cita ja forma part del calendari de molts cambrilencs i de molta gent vinguda de fora.

 

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha donat el tret de sortida subratllant la importància que la Fira del Vi i la Gastronomia té en el sector. Al seu torn, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, ha posat en valor “la gran riquesa gastronòmica de Cambrils i la riquesa vinícola” de la demarcació, que s’oferiran en una “mostra tan exitosa com és aquesta”. L’alcalde i la regidora han agraït la confiança dels expositors, dels visitants i patrocinadors. L’objectiu de la Fira és dels dels seus inicis convertir Cambrils en un referent del sector.

 

Són una cinquantena els cellers de fora -hi són presents totes les DO vitivinícoles de la província- i els establiments gastronòmics locals que estan presents al certamen amb les casetes de fusta que omplen el Parc del Pescador.

Arribat ja a la 14ena edició, ocupa de nou 15.000 metres quadrats de supefície i restarà obert fins el diumenge, 13 d’octubre. S’espera arribar a la xifra de 35.000 visitants. Les nombroses activitats inclouen maridatges de vins i caves i degustacions culinàries, més activitats socials, culturals i esportives per a totes les edats. També hi ha parades d’artesans locals, oferta de música cambrilenca i de l’entorn.

D’altra banda, el Festival del Vi i la Gastronomia compta amb un Punt Lila per prevenir i abordar les violències sexuals i LGBTI+fòbiques en aquest entorn d’oci.

El Punt Lila és un espai de sensibilització i suport sobre violències sexuals i LGBTI+fòbiques, on es proporciona informació i recursos a les persones que s’hi adrecen. Aquest servei es pot trobar al costat de la caseta de venda de tiquets propera a l’escenari Auditori, divendres, dissabte i diumenge de les 19h a les 23h.

Més informació en aquest enllaç.