.

Les obres es fan aprofitant la reforma integral que es realitza a l’avinguda de Carles Buïgas. Foto: Cedida

Salou adaptarà la circulació de vehicles, la setmana vinent, per dur a terme l’inici de les obres de construcció d’un dipòsit retenidor d’aigües pluvials a l’avinguda de Carles Buïgas. Aquesta important via urbana, amb els carrers que hi conflueixen, és objecte d’una actuació de renovació integral, que compta amb el finançament del PSTD2021 Next Generation.

La mobilitat, durant les obres, quedarà afectada de manera que s’adaptarà la circulació de vehicles a la cruïlla de l’avinguda Carles Buïgas, amb els carrers Murillo, Amposta i Montblanc.

Respecte a la xarxa de transport regular i discrecional, els autobusos es derivaran pel carrer Falset, sortida per Torremolinos i l’avinguda Pompeu Fabra. També es contemplen afectacions a la distribució urbana de mercaderies i al servei urbà de neteja i recollida de residus.

El nou dipòsit

L’obra consisteix en un dipòsit pluvial soterrat, amb una capacitat d’uns 1.000 metres cúbics d’aigua, que tindrà com a funcions principals la retenció de la pluja acumulada, per minimitzar les inundacions al carrer i evitar, també, la sobrecàrrega del col·lector, construït a la fase 1.

L’aigua acumulada es tirarà a mar pel calaix que ja hi ha a l’avinguda. No obstant, en un futur, es preveu que es pugui reaprofitar amb finalitats de drenatge sostenible, per regar i fer tasques de neteja; el que es coneix com un sistema urbà de drenatge sostenible (SUD).

Es preveu que les obres estaran finalitzades dins del primer semestre de 2025.