.

Bona part de la celebració es va fer als jardins del centre, amb els parlaments i la banda de música. Foto: Cedida

La residència i el centre de dia el Vilar s’ha engalanat aquest cap de setmana per commemorar vint-i-un anys al servei dels més grans de la Selva del Camp, i ho ha fet amb la tradicional festa que obre les portes del centre assistencial a familiars i amics. Aprofitant el bon temps dels primers dies de tardor, i tal com es fa des de fa uns anys, la celebració s’ha traslladat als jardins de la residència.

L’acte ha arrencat amb diversos parlaments institucionals i la primera a prendre la paraula ha estat la responsable de serveis generals del Vilar, Alina Vecliuc que, emocionada, ha vogut traslladar el seu agraïment no només a la confiança dipositada per les famílies i els usuaris a l’hora d’abraçar el projecte de la residència, sinó també a la professionalitat de l’equip de treballadors per la seva responsabilitat, compromís social i empatia en l’atenció a les persones.

Seguidament, ha intervingut Josep Serra, president de la Fundació per l’Atenció Social, actual gestora de la residència, que ha donat la benvinguda a les famílies, algunes de les quals s’han incorporat en els darrers mesos amb l’ampliació del centre assistencial, que ha passat de comptar amb 55 places a tenir-ne 90.

Serra ha manifestat que “la família ha crescut, però la filosofia del Vilar s’ha mantingut intacta”. Una filosofia que cerca proporcionar un servei de proximitat de primer nivell, vetllar per l’autonomia dels usuaris i implicar activament en el dia a dia del centre a les famílies, però també a les empreses, entitats locals i, en la seva extensió, a la societat selvatana.


Altres notícies:


L’alcalde de la Selva i president de la Fundació Pública el Vilar, Josep Masdeu, ha estat l’encarregat de tancar el bloc de parlaments tirant la mirada enrere a la gènesi d’aquest projecte, el de la residència, engegat ja fa vint-i-cinc anys per un grup de persones -entre els quals hi havia el propi Masdeu- que van oferir les seves capacitats, el seu lideratge i la seva estima per la gent gran al servei de la Selva.

En acabar l’apunt més institucional, s’ha donat pas a la segona part de l’aniversari, de caràcter més distès. Membres de la corporació municipal i de la Fundació Pública el Vilar han fet entrega de premis als avis i àvies que en la darrera setmana han guanyat les diferents proves de les seves particulars Olimpíades -entre les quals s’ha jugat a bàsquet, petanca o un concurs de preguntes-, i tots els residents han rebut, com a homenatge, una capsa de bombons.

La festa s’ha aprofitat per lliurar els premis de les activitats realitzades durant la setmana prèvia a la celebració. Foto: Cedida

Amb el pas dels anys, la festa del Vilar s’ha convertit en una de les activitats imperdibles del calendari selvatà. Una jornada pensada a mida en funció de les necessitats del seu públic. Enguany, de fet, s’ha canviat la ubicació de l’escenari i s’ha instal·lat un gran tendal perquè els assistents, molt especialment, els avis i àvies, puguin gaudir d’ombra durant tot el matí.

Com ja és habitual, l’accent musical l’ha posat la Banda de Música de la Selva. La formació que dirigeix Felip Brunet ha regalat una petita selecció de les cançons que no poden faltar als seus concerts. Des de sardanes com la Moreneta, interpretada amb la col·laboració del públic, a peces operístiques com el Nessun Dorma o altres pinzellades de bandes sonores cinematogràfiques o entremesos amb flaire de dixieland. En acabar el concert, els convidats han pogut gaudir d’un refrigeri en què s’ha posat punt final a la celebració dels vint-i-un anys de la residència. En un ambient distès i relaxat, usuaris, familiars i treballadors del Vilar han compartit una agradable estona gaudint del bon temps que va acompanyar durant tot el matí de diumenge.