.

La Jove de Tarragona, durant el 5 de 9 amb folre carregat en tercera ronda del Concurs de Castells. Foto: Jordi Borràs

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona continua en primera posició a la final de la tercera ronda del XXIX Concurs de Castells d’aquest diumenge a la Tàrraco Arena Plaça.

Els liles han carregat el 5 de 9 amb folre, després d’haver descarregat el 3 de 10 i el 2 de 9 emmanillats a les rondes anteriors.

Els Castellers de Vilafranca fent el 4 de 9 amb agulla. Foto: Jordi Borràs

Per la seva part, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls tenen un castell puntuat menys. Totes dues colles han apostat pel 3 de 9 amb folre i agulla en tercera ronda, però han fet llenya després de deixar el pilar despullat. En quarta posició se situa la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que ha intentat el 3 de 10 amb folres i manilles però ha caigut quan l’enxaneta estava a punt d’arribar a dalt.


Altres notícies:


La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona liderava la classificació a l’inici de la tercera ronda després que Vilafranca i Vella de Valls no puntuessin durant la ronda anterior. Els liles han alçat el 5 de 9 amb folre, que s’ha trencat al pis de quarts poc després que l’enxaneta fes l’aleta. Els locals aspiraven a signar la millor actuació de la seva història després d’haver completat el 3 de 10 i la torre de 9. Sí que ha estat, però, la seva millor actuació en un Concurs de Castells.

Al seu torn, els Castellers de Vilafranca han procurat afiançar la puntuació en aquesta tercera ronda amb el 4 de 9 amb folre i agulla. Els verds han buscat una construcció que tenen dominada, però la lentitud a l’hora de descarregar i de muntar el pilar els ha passat factura. L’acotxador ha hagut d’esperar prop de quinze segons fins poder entrar a coronar el pilar. Tot i que semblava que finalment podrien descarregar-lo, l’agulla s’ha trencat entre el quart i el terç.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, alçant el 4 de 9 amb el pilar. Foto: Mar Rovira

Un patró similar l’ha viscut la Vella de Valls. Els rosats han dut a plaça el 4 de 9 amb el pilar quan es complien les cinc hores de concurs. El pom de dalt també ha hagut d’esperar mentre es completava l’agulla, i això ha acabat desgastant els castellers de l’espadat, que s’ha trencat quan l’enxaneta començava a descarregar-lo.

Per la seva part, la Colla Joves Xiquets de Valls ha jugat a màxims la tercera ronda amb el 3 de 10 amb folre i manilles. Enmig d’un silenci sepulcral, els diables vermells volien fer història i han treballat intensament per superar les tremolors. Amb tot, quan l’acotxador estava gairebé situat i l’enxaneta arribant al capdemunt, l’estructura s’ha trencat entre sisens i setens. Era la cinquena vegada que la colla intentava un castell que mai han aconseguit carregar.

Les caigudes i castells desmuntats durant les tres rondes inicials deixen completament obert el desenllaç del concurs a l’inici de la quarta ronda.

Primeres colles que completen tripleta de castells descarregats

En relació als Capgrossos de Mataró, han començat el 5 de 9 amb folre, que han desmuntat quan ja sonaven gralles. La colla maresmenca se situa en sisena posició. Pel que fa als Nens del Vendrell, han descarregat el 4 de 9, que havien intentat i desmuntat en la ronda anterior. Els del Baix Penedès l’han alçat amb fermesa i han hagut de treballar de valent durant el descens, abraçats per un aplaudiment sonor que ha encoratjat la colla de cara a la recta final del concurs. Tot i haver-lo descarregat, el jurat ha penalitzat la puntuació perquè el peu s’ha ensorrat.

Els Xiquets de Tarragona han alçat el 3 de 9 folrat, però l’han desmuntat quan les gralles ja sonaven, de manera que han tancat ronda sense puntuar.

En actuació conjunta, Moixiganguers d’Igualada han descarregat el 5 de 8 i han completat la seva actuació al concurs d’aquest diumenge, situats provisionalment en cinquena posició gràcies també a haver descarrregat el 4 i el 3 de 9.

A la mateixa ronda conjunta els Castellers de Barcelona han carregat el 5 de 8. Al seu torn, els Xiquets de Reus han coronat el 2 de 8 mentre els Castellers de Sants han fet llenya quan estaven a punt de completar la segona aleta del 7 de 8. Els Marrecs han descarregat el 3 de 8, culminant el seu pas pel concurs després d’haver descarregat el 2 i el 5 de 8 a les rondes prèvies.

ACN