.

La Jove Xiquets de Tarragona plantant un 3 de 10 amb folre i manilles en segona ronda del Concurs de Castells de Tarragona. Foto: Jordi Borràs

La Jove de Tarragona encapçala provisionalment la segona ronda del Concurs de Castells gràcies al 3 de 10 amb folre i manilles que ha completat per segona vegada en el seu historial i per primer cop a Tarragona.

En segona posició hi ha la Joves de Valls que ha carregat el 2 de 8 sense folre, i en tercera els Capgrossos de Mataró gràcies al 2 de 9 emmanillat.

Els Castellers de Vilafranca intentant el 9 de 9 amb folre a la segona ronda. Foto: Mar Rovira

Mentrestant, ni els Castellers de Vilafranca ni la Colla Vella dels Xiquets de Valls han pogut sumar punts en aquesta segona tanda marcada pels múltiples intents i peus desmuntats. Els verds han desmuntat el 9 de 9 folrat perquè la canalla s’ha fet enrere i els rosats han deixat en intent el 4 de 10 emmanillat quan col·locaven dosos.

La segona ronda del Concurs de Castells que se celebra aquest diumenge a Tarragona s’ha allargat durant més de dues hores, després d’una primera ronda que ha estat més àgil completant-se en poc més de 60 minuts. Dues hores que han estat protagonitzades pels intents i els peus desmuntats de diverses colles. I que han fet retrocedir posicions a dues de les colles favorites a guanyar el certamen, els vilafranquins i els rosats.


Altres notícies:


Després del 2 de 9 amb folre, la Jove de Tarragona ha continuat la segona ronda amb la gamma extra aconseguint el primer 3 de 10 amb folre i manilles de l’any dels de la camisa lila. Els tarragonins han aixecat la construcció de manera còmoda, una petita relliscada de l’enxaneta quan estava a punt d’encavalcar-se sobre l’aixecador ha fet que el tronc quedés tocat, un pèl tancat, però l’han acabat completant; el segon de la seva trajectòria.

La Joves de Valls ha optat per la ‘bèstia indomable’. Els vermells només han pogut carregar el 2 de 8 sense folre que s’ha trencat pels pisos superiors just després que l’enxaneta col·loqués el peu per carregar el castell. Els Capgrossos de Mataró s’han posat tercers de manera provisional després de descarregar el segon 2 de 9 amb folre i manilles de la seva temporada. Una torre que s’ha obert al pis de quints excessivament.

Intents i peus desmuntats

Els Castellers de Vilafranca han desmuntat el 9 de 9 amb folre, el castell que podria ser la carta guanyadora de la jornada i el gran objectiu dels verds. La canalla no ho ha vist clar i ha tirat avall amb sisens col·locats. Així han tirat enrere a la classificació, ocupant la quarta posició.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls no ha pogut amb el 4 de 10 amb folre i manilles, el gran objectiu dels rosats pel Concurs. El castell ha perdut les mides molt ràpid i just quan entrava el pom de dalt, l’estructura ha fet llenya. D’aquesta manera, només sumen el primer castell, el 4 de 9 sense folre i se situen provisionalment al cinquè lloc.

Primer 4 de 9 amb folre de la història dels Moixiganguers

Els Moixiganguers d’Igualada s’han plantat a la segona ronda amb el 4 de 9 amb folre, el primer intent de la seva història. Tot i mostrar nervis, els de l’Anoia l’han fet sense gaires problemes i han desfermat l’eufòria dels igualadins. D’aquesta manera, al final de la segona ronda han sumat els dos castells bàsics de 9.

Els Xiquets de Reus fent l’aleta del 3 de 9 amb folre. Foto: Mar Rovira

Els Xiquets de Reus han obert la segona ronda amb el primer 3 de 9 amb folre de la seva temporada. El castell ha pujat bé, però amb l’aleta ha patit una revinclada que finalment els de la camisa avellana han pogut defensar fins a descarregar-lo.

Els Xiquets de Tarragona fent l’aleta al 4 de 9 amb folre. Foto: Mar Rovira

El 4 de 9 amb folre també ha estat la carta escollida dels Castellers de Sants i els Castellers de Barcelona. Igual que els Xiquets de Tarragona, tot i que els matalassers només l’han pogut carregar. Els Marrecs de Salt han signat un 2 de 8 amb folre, mentre que els Nens del Vendrell han fet un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre.

En primera ronda, els Castellers de Vilafranca havien pres la davantera. Els verds hvienan plantat el 3 de 10 amb folre i manilles amb seguretat. Una de les tres colles favorites a endur-se el títol aquest diumenge ha alçat el gran castell amb còmoditat, una solidesa que ha hagut de treballar de valent a l’hora de descarregar especialment al pis de quarts. Un cop completada la primera fita, els vilafranquins ho han celebrat entre alguns crits de part de la resta de la TAP.

En segona posició s’havia situat la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha defensat el complicat 4 de 9 sense folre, conegut com a ‘castell total’. El tercer lloc era per la Joves, que ha descarregat el pilar de 8 emmanillat.

ACN