.

El nou radar dissuasiu vol ajudar a reduir la velocitat del trànsit en aquest tram del carrer Camí de Valls. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Reus, a través del departament de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, ha finalitzat un nou projecte dels Pressupostos Participatius 2022: el control de la velocitat al Camí de Valls. La proposta, va ser una de les seleccionades en la categoria de petits projectes, amb 31 suports i un pressupost de 2.500 euros.

L’actuació ha consistit en instal·lar un sistema que permet controlar la velocitat dels vehicles quan circulen pel carrer Camí de Valls. S’ha instal·lat un coixí berlinès a la calçada per reduir velocitat i, uns metres abans, un radar pedagògic que permet saber a quina velocitat s’està conduint i reduir-la si és superior a 30. De les dades obtingudes per aquest radar se’n farà anàlisi de la mobilitat viària al vial.

La regidoria de Transparència, Bon Govern i Participació ja s’ha posat en contacte amb la persona proposant per fer retorn de l’actuació; i conjuntament s’ha considerat que assoleix l’objectiu de fer disminuir la velocitat dels vehicles i, en conseqüència, reduir la contaminació acústica i la inseguretat viària

Montserrat Flores, regidora de Transparència, Bon Govern i Participació destaca “que la persona proposant hagi fet una proposta pensant en el conjunt de la ciutadania és d’agrair, i demostra com amb la participació fem una ciutat millor per a tothom”.