.

Mar Gómez, Marc Fernández i Julio León, Elelei –foto–, La Cerda i Brodas Bros seran a la plaça del Pòsit aquest diumenge. Foto: Cedida

El Circuit Tardor en Dansa arribarà a Cambrils amb una doble programació: Per una banda, aquest diumenge, 6 d’octubre, a les 12 hores, la plaça del Pòsit serà l’escenari de cinc espectacles: Slapstick (Cia. Mar Gómez), ÍOR (Marc Fernández & Julio León), Too much (Elelei), El baile de la zurda (La Cerda) i Topa (Brodas Bros). Per l’altra, el proper diumenge 13 d’octubre, a les 11:30 hores, el Col·lectivo Lamajara portarà a la Vila Romana de la Llosa l’acció de creació de públics compartida Dispositivo Labranza, oberta a tota la població amb inscripció prèvia a cultura@cambrils.cat.

El projecte és una de les deu mesures del Pla d’Impuls de la Dansa 2023-2026, que promou el Departament de Cultura de la Generalitat per enfortir el sector i per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, des de la creació i la producció a l’exhibició i la difusió. En aquest cas, la mesura està liderada per  l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i per l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC).

Aquest nou Circuit Tardor en Dansa 2024 vol donar continuïtat a l’edició pilot del 2022, en una versió renovada i ampliada, que recorrerà 12 municipis d’arreu de Catalunya i comptarà amb espectacles d’un total de 15 companyies diferents. L’itinerari va arrencar el 13 de setembre i s’allargarà durant 6 caps de setmana, fins al 27 d’octubre, desplegant dos circuits diferenciats: un per a peces de carrer i un altre per espectacles de sala de petit i mitjà format, a més d’accions formatives i de creació de públics.

Els 12 municipis implicats treballen en forma de tàndem, per proximitat geogràfica, per dedicar un cap de setmana sencer a la dansa i el moviment. Els tàndems seran els següents: Els tàndems seran els següents: Tremp – El Pont de Suert, Valls – Alcover, Riudoms – Cambrils, Tiana – Montgat Juneda – Les Borges Blanques i Llinars del Vallès – Lloret de Mar.


Altres notícies:


D’entre les més de 90 propostes presentades a la convocatòria oberta, les companyies seleccionades han estat Laia Santanach, Cia. Silvia Batet, Cia. Roberto G. Alonso, Explica Dansa, Lamajara, Iron Skulls Co, La Cerda, Brodas Bros, Elelei, Zum Zum Teatre, Cia. Mar Gómez, Cia. Jose Manuel Álvarez, Marc Fernández i Julio León, Sandra Macià i Cia LaFonte.

Cartell amb les diverses actuacions que es realitzaran en el programa de Cambrils. Foto: Cedida

A Cambrils, aquesta iniciativa se suma a la nova mostra “Cambrils en dansa“, impulsada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament, que va celebrar la primera edició el passat 2 de juny per en una aposta per donar suport a les companyies professionals, apropar aquest art al públic en general i als joves en particular, i contribuir a crear nous públics. A més, fa més de 20 anys que el municipi celebra el Dia de les Dansa amb la participació de les escoles de dansa.

Programació de Cambrils i Riudoms

Dissabte 5 d’octubre a les 18h al Casal Riudomenc (Riudoms)

Marúnica (Cia. Roberto G. Alonso)

Diumenge 6 d’octubre a les 12h a Plaça del Pòsit (Cambrils)

Slapstick (Cia. Mar Gómez)

ÍOR (Marc Fernández & Julio León)

Too much (Elelei)

El baile de la zurda (La Cerda)

Topa (Brodas Bros)

Diumenge, 13 d’octubre a les 11:30h a Vila Romana de la Llosa (Cambrils)

Dispositivo Labranza (Lamajara)