.

Els membres de la ‘quinta’ de 1954, en una imatge de grup durant la celebració d’aquest cap de setmana. Foto: Cedida

El passat dissabte, 28 de setembre, el grup de coetanis ‘Collita del 54’ de Cambrils va celebrar el seu 70è aniversari. A les 10:30 del matí va tenir lloc la tradicional recepció a la sala de plens de l’Ajuntament. El grup d’homenatjats i homenatjades amb els seus respectius acompanyants van ser rebuts per l’alcalde Alfredo Clúa,  la regidora Tere Recasens i els regidors Enric Daza i David Chatelain. L’alcalde va fer una salutació als assistents, als que va felicitar. A continuació, les autoritats van anar lliurant als homenatjats una làmina amb una reproducció d’una obra de l’artista cambrilenc d’adopció Alberto Insa.

Per finalitzar l’acte, la integrant del grup M. del Carme Pascual va recitar un poema, escrit expressament per a l’ocasió i del qual n’era l’autora. Tot seguit el representant del grup Victorià Luque, va dirigir unes paraules d’agraïment a les autoritats per les facilitats i col·laboració rebuda en la celebració de la festa.

Prèviament, en arribar a l’Ajuntament, es va fer la tradicional foto de grup. Acabada la recepció els participants van embarcar al trenet turístic, amb el que es van desplaçar fins el Parc Samà per fer una visita guiada, finalitzant-la amb un vermut a les mateixes instal·lacions. Tot seguit, i amb el mateix trenet es van desplaçar fins a l’hotel Sol Port Cambrils, on van poder degustar un exquisit àpat, en què no va faltar el pastís d’aniversari. Va acabar la festa amb un animat ball.

El grup de la Quinta del 54 ja havia celebrat en altres ocasions, quan van complir el 50, els 60 i els 65 anys. Enguany, que n’han complert 70, han estat 39 les persones homenatjades,  25 dones i 14 homes, moltes d’elles amb els seus respectius acompanyants. En total 66 assistents.

Cada vegada proliferen més aquestes trobades al municipi, que amb l’objectiu de celebrar l’aniversari conjuntament, es converteixen en un punt de trobada de moltes persones que possiblement no s’han vist fa temps o de fer noves amistats, en un ambient distés i cordial.