.

Els salouencs, celebrant el títol. Foto: M.A.Chazo (FCBQ)

La Lliga Nacional Catalana AON 2024 LEB ja té nou campió. El Pavelló del Serrallo de Tarragona ha estat l’escenari de la final entre l’Homs UE Mataró i l’Oca Global CB Salou, que ha acabat amb el triomf dels salouencs per 64-61.

El matx, retransmès en directe a través de La Xarxa TV i les televisions locals així com també per streaming mitjançant la plataforma La Xarxa+, s’ha resolt en un final d’infart. Els maremencs han anat molt minuts per davant, però en el darrer quart els homes de Jesús Muñiz han pogut capgirar el resultat per acabar aixecant el seu primer títol en aquesta competició. Adrià Aragonès, de l’Oca Global CB Salou, amb 10 punts, 11 rebots i 15 de valoració, ha estat escollit MVP de la final, mentre que per part de l’Homs UE Mataró el jugador més destacat ha estat Pol Barbecho, amb 13 punts, 7 rebots i 20 de valoració.

El matx ha arrencat amb un primer quart trepidant, on els dos equips han bescanviat cistelles per arribar al final dels primers deu minuts amb un ajustat 18-21 favorable a l’Homs UE Mataró. Nil Baqués, sortint des de la banqueta, ha estat clau per liderar l’atac dels maresmencs, sumant 8 punts. Per part del l’Oca Global CB Salou, el base Emilio Martínez, amb 9 punts i 3/4 triples, ha estat el més encertat de l’equip de Jesús Muñiz en els primers compassos de la final.

Altres notícies:

Només començar el segon quart, un triple de Pol Cánovas i una cistella d’Albert Homs han donat un màxim avantatge de vuit punts a l’Homs UE Mataró (18-26), davant d’un Oca Global CB Salou que ha trigat més de tres minuts a poder anotar la seva primera cistella, aconseguida per Juanpe Jiménez.

La sequera ofensiva dels salouencs els ha obligat a aturar el matx al minut 15, per intentar trencar el domini dels jugadors de Sergi Fortes (20-28). Els maresmencs han arribat a tenir nou punts de marge en dues ocasions (21-30 i 23-32), però el temps mort del tècnic de l’Oca Global CB Salou ha donat fruits i els salouencs s’han acostat en el marcador (27-32). La seva reacció, però, no ha tingut prou continuïtat i la bona feina de Pol Cánovas (5 punts i 10 de valoració) i Pol Barbecho (6 punts i 9 de valoració) ha tornat a rellançar l’Homs UE Mataró, que ha marxat als vestidors amb vuit punts de marge (30-38).

En la represa, l’Oca Global CB Salou ha aconseguit desactivar l’atac mataroní, que només ha fet una cistella en els primers cinc minuts de joc del tercer quart. Amb tot, els de Jesús Muñiz no han acabat de trobar la fluïdesa i l’encert necessaris en atac per poder donar la volta al marcador (36-40).

Cinc punts seguits del pivot Pol Barbecho han donat oxigen a l’Homs UE Mataró, que ha tornat a assolir un màxim avantatge de nou punts (38-47). Oliver Bieshaar, amb dues cistelles consecutives, ha retallat diferències, però a la conclusió del tercer quart els maresmencs, malgrat haver perdut el fil del partit per culpa de les pilotes perdudes, seguien manant (42-49).

Oliver Bieshaar ha continuat sent el protagonista de l’atac salouenc en els primers instants del darrer període i amb cinc punts seguits, amb un triple inclòs, ha equilibrat de nou la final (49-50). Ell mateix ha estat l’encarregat, amb una nova cistella de tres, de tornar a posar el seu equip per davant després de molts minuts a remolc (54-52).

Amb empat a 56, el matx s’ha decidit en els dos darrers minuts i mig, on l’Oca Global CB Salou, tot i perdre Bieshaar per cinc personals, ha acabat emportant el títol en el cara i creu final. Dos bàsquets consecutius de Juanjo Santana i Kristian Mendes han donat tres punts de marge als salouencs amb només un minut per jugar (60-57) i Víctor Aguilar i el propi Mendes, des de la línia de tirs lliures, han donat l’avantatge definitiu. I això que l’Homs UE Mataró, gràcies a un triple d’Albert Viñallonga, s’ha aferrat al partit fins l’últim sospir.