.

La ‘Sakura’, una tarragonina, visita la tercera Tarraco Manga. Foto: Ariadna Escoda

La tercera Tarraco Manga fomenta l’esperit friki amb la previsió d’atreure més de 8.000 visitants al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Enguany ret homenatge a la figura i obra d’Akira Toriyama, creador de sèries com ‘Dragon Ball’ o ‘Doctor Slump’. El programa es nodreix amb demostracions de ball i cant k-pop, concursos de cosplay, a més de més d’una quarantena d’artistes i nombrosos expositors per atreure un públic variat. Un dels visitants, en Rubén Losada, valora trobar marxandatge fora dels circuits comercials. “Se centren més en parades més artesanals, a tots els grans salons hi ha grans empreses que et venen el mateix que pots trobar a Internet. Aquí trobes treballs únics que, o vens a veure’ls, o te’ls perds”, ha apuntat.


Altres notícies:


Després de la mort d’Akira Toriyama aquest mes de març, el Tarraco Manga ha homenatjat tant la seva figura com la seva llarga trajectòria. Just a l’entrada del Palau Firal i de Congressos de Tarragona s’hi troba un dels decorats d’una de les sèries que van marcar la seva obra, ‘Doctor Slump’, on els visitants aprofiten per fotografiar-se. A l’homenatge s’hi sumen altres elements, com una exposició amb material sobre ‘Dragon Ball’ o un mur on el públic pot escriure una dedicatòria al ‘mestre’, a qui Iván Carrasco, director de l’Starraco Unlimited, ha qualificat del “déu del manga i l’anime”.

La cita per als amants d’aquest gènere s’allargarà durant tot el cap de setmana i l’organització preveu superar els 8.000 visitants. Pel que fa al públic, es tracta d’un perfil familiar, molt heterogeni pel que fa a l’edat i la procedència. Segons Carrasco, l’esdeveniment atreu persones d’arreu de l’estat espanyol que comparteixen interessos envers el món manga i tot el que l’envolta.

En relació amb els professionals que exposen el seu treball a la mostra, enguany s’ha reduït el nombre d’artistes fins a la quarantena, si bé les sol·licituds per participar-hi han superat les 250 peticions. Alhora, s’hi sumen botigues, tatuadors i altres professionals del món del marxandatge. Una de les tatuadores que s’han estrenat a la mostra ha estat la Marisa Heath, qui ha valorat la iniciativa com una oportunitat per donar a conèixer la seva feina després de setze anys al mercat.