.

Entre les actuacions, s’han instal·lat plaques solars i s’ha adquirit una furgoneta elèctrica i un tractor desbrossador. Foto: Cedida

Un cop més, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha conegut in situ l’acció de suport que aquesta administració supramunicipal du a terme en municipis petits de la demarcació. En aquesta ocasió, s’ha desplaçat fins a Querol per conèixer algunes millores en equipaments i serveis impulsades per l’Ajuntament d’aquesta localitat de l’Alt Camp amb l’ajut econòmic de la Diputació.

Ho ha fet acompanyada de l’alcaldessa, Roser Bruzón, i d’altres membres de la Corporació municipal; de la diputada de Transició Ecològica de la Diputació, Carme Ferrer, i de la diputada de Cooperació Municipal d’aquesta institució, Sílvia Puerto. El primer lloc que han visitat ha estat el Punt Verd de Mas Bermell, on s’han adquirit diversos contenidors. També s’han desplaçat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Bonany i el magatzem municipal de Ranxos de Bonany, dos equipaments on s’han instal·lat plaques solars. Amb l’ajut de la Diputació, l’Ajuntament també ha comprat una furgoneta elèctrica i un tractor amb braç desbrossador, i ha reformat l’antic consultori mèdic per adequar-lo com a botiga de queviures –’La Botigueta’-, l’única del municipi i que ja fa un any que funciona.

Les millores objecte de la visita que han dut a terme aquest dijous han representat una inversió conjunta de la Diputació xifrada en més de 186.000€, i formen part del conjunt d’ajuts per import de 674.840€ que la institució supramunicipal ha aportat al municipi entre els anys 2020 i 2023. Pel que fa al període 2024-2027, la Diputació inverteix 728.141€ en el marc del Pla ImpulsDipta, una quantitat que representa gairebé un 8% més que en el període anterior.

Durant la visita, Noemí Llauradó ha destacat la importància de la Diputació per als municipis petits alhora de garantir-los recursos econòmics i tècnics que millorin el servei que es presta a la ciutadania. D’altra banda, la institució vetlla també per altres aspectes importants, com les comunicacions o la preservació del patrimoni cultural. En aquest sentit, en els darrers anys, a Querol, la Diputació ha invertit en la millora de la carretera TV-2441 i en la consolidació i restauració del castell, originari del segle X i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.