.

El ple d’aquest mes de setembre ha aprovat la totalitat de punts, on destacava la millora de la TV-7042. Foto: Cedida

La Diputació de Tarragona ha celebrat aquest divendres el ple ordinari corresponent al mes de setembre. Durant la sessió plenària s’ha aprovat inicialment el projecte de condicionament de la carretera TV-7042 de Rojals a Montblanc, (del punt quilomètric 10+800 al punt quilomètric 11+660), amb un pressupost d’execució per contracta de 1.058.859 euros.

El projecte preveu el condicionament de la TV-7042 en un tram de 860 metres de longitud, corresponent al terme municipal de Montblanc, (un tram urbà que passa per la zona de la ITV i del polígon i que continua per un tram periurbà que dona accés a una zona urbanitzada). En concret, s’arranjaran 440 metres de tram periurbà i 420 metres de tram urbà. Les obres milloraran la seguretat en aquesta via amb el plantejament d’un nou traçat, que s’eixamplarà fins a 6 metres de calçada amb cuneta transitable en zona periurbana, i fins a 6,6 metres de calçada amb voreres, en zona urbana.

A més d’ampliar i pacificar la carretera, es preveu habilitar un vial per a ciclistes i vianants entre el punt quilomètric 10+800 i el punt quilomètric 11+250, per tal de donar continuïtat a les voreres que s’executen en zona urbana. Així mateix, al tram urbà de Montblanc es preveu l’execució de voreres als dos costats. Per la TV-7042 hi circulen diàriament 1.448 vehicles al tram urbà i 118 vehicles al tram periurbà.

El ple de la Diputació, celebrat aquest divendres, també ha aprovat la resta de punts de l’ordre del dia.