.

Cap de setmana científic a la ciutat de Tarragona. La setena edició de la Nit Europea de la Recerca ha despertat un any més la curiositat i l’interès de les famílies, que no han fallat a la seva cita amb la ciència a la plaça Corsini. Unes 5.000 persones han visitat la fira de tallers que aquest divendres i dissabte han preparat més de 250 investigadores i investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i dels instituts de recerca del territori: ICAC, ICIQ, IISPV i IPHES.

Aquest ha estat l’acte central de la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment científic que es fa simultàniament a més de 300 ciutats europees i que demà continua al Port de Tarragona, amb un taller sobre microplàstics a les 12 h i la tarda de divendres 4 d’octubre a Tortosa, amb una nova fira de tallers a la plaça de l’Ajuntament de la ciutat.


Altres notícies:


Degoteig de nens

El degoteig a la plaça Corsini ha estat constant. Nenes, nens i les seves famílies han anat omplint el recinte durant els dos dies per participar a uns tallers divulgatius que durant setmanes han estat preparant els investigadors per explicar en què consisteix el seu treball i al seva recerca en un llenguatge comprensible. El resultat d’aquest esforç ha estat la resposta del públic, bona part del qual ha tornat el segon dia de fira per completar el recorregut i descobrir les noves propostes.

En accedir a la plaça Corsini, els nens i nenes obtenien un passaport científic que els permetia anar completant alguns dels prop de 50 tallers organitzats aquest any. Les propostes han estat molt variades i els han permès fer un tastet de totes les disciplines científiques de forma molt experimental, lúdica i comprensible. Però, sobretot, poder-ho fer de la mà de les investigadores i investigadors que hi treballen cada dia.

Per arribar a tot tipus de públic, en el marc de la Nit Europea de la Recerca s’han realitzat altres activitats, com la sessió de microxerrades científiques que es van fer a Reus aquest dijous, i durant tota la setmana una trentena d’investigadores i investigadores s’han desplaçat als centres de secundària de la demarcació a fer xerrades i tallers.

En aquesta iniciativa, que a les comarques de Tarragona coordina i organitza la Unitat de Comunicació i Divulgació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili (URV), s’hi han implicat prop de 300 investigadores i investigadors i de la URV i també dels centres d’investigació CERCA del territori: Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). La proposta ha rebut el finançament de la Unió Europea.