.

L’alcaldessa de Reus, vestida d’època, durant l’acte inaugural. Foto: Cedida

El tret de sortida d’aquesta de la Reus 1900. Festa Modernista s’ha fet aquest divendres al vespre al Círcol. Amb les autoritats i assistents vestits degudament per a l’ocasió, s’ha inaugurat oficialment la festa amb la rebuda institucional a l’Ajuntament de Terrassa -organitzador de la ‘Fira Modernista de Terrassa’ i ciutat convidada de la Festa. La recepció ha estat encapçlada per l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i la presidenta de la Diputació i regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, a més d’altres regidors i regidores del consistori.

Amb l’obertura de la Reus 1900. Festa Modernista el públic ha pogut gaudir de les primeres activitats amb una visita feta pels membres de la pròpia entitat que han explicat la història d’aquest emblemàtic edifici així com la seva vinculació amb el Teatre Fortuny.

Durant la inauguració, s’ha dut a terme una conferència amb el títol ‘Reus 1900: capital industrial i comercial del sud de Catalunya’, a càrrec de Joan Navais, i representació escena ‘Escapada’ d’Antoni Veciana, amb TEBAC Teatre. Una actuació a l’antiga del Ball de Diables de Reus a la plaça del Prim ha clos l’acte.


Altres notícies:


Després de la inauguració, destacar l’espectacle de cabaret «Lliçons al Camerino», de Rafael Fabregat, amb la companyia la Feréstega que s’ha fet al Jardí de la Casa Rull.

Prop de 200 activitats

Després de l’èxit de la primera edició de l’any passat, en què es van exhaurir les entrades de totes les activitats plantejades i es van registrar més de 10.000 assistents, arriba la segona edició. La festa, que se celebra durant tot el cap de setmana, compta amb prop de 200 activitats entre recreacions de carrers, rutes, visites teatralitzades, espectacles, tallers, obertura d’espais patrimonials…

La posada en marxa de la primera edició va ser possible gràcies a tot el teixit associatiu, cultural, comercial i empresarial, i és en aquest sentit que des de l’Agència de Promoció de Ciutat i la Casa Navàs es vol fer una crida a tota la ciutadania per animar-los a participar i gaudir d’aquesta segona edició.

La Reus 1900. Festa Modernista està organitzada conjuntament entre l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus i la Casa Navàs. Tota la informació amb les activitats programades i l’enllaç per la reserva d’activitats i venda de tiquets i entrades estan publicades a la web: reus1900.cat.