.

Façana de l’ajuntamernt tarragoní. Tant el consistori com la Generalitat han expedientat l’empresa promotora. Foto: DiariTots21

L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat han obert un expedient a l’empresa Gesbloc 2000 SL, propietària de l’edifici situat sobre la Font dels Lleons, una de les troballes més importants d’època romana. Segons ha avançat el Diari Més i han confirmat fonts del consistori a l’ACN, el 21 de juny li van notificar a la companyia que suspenien el procediment de protecció de la legalitat urbanística arran de descobrir que s’estaven fent obres sense llicència. Fins que no es resolgui la tramitació de la llicència d’obres, el procediment de disciplina urbanística està suspès. Per atorgar aquest permís, la Comissió de Cultura ha requerit documentació a la propietat, de la qual encara no n’han obtingut resposta.

L’Ajuntament de Tarragona va tenir coneixement que s’hi estaven fent treballs sense llicència al monument romà el 29 d’abril de 2024. La propietat de l’edifici, situat entre els carrers Eivissa i Pere Martell, va sol·licitar la llicència d’obres el 3 de maig d’aquest any. Actualment, la Comissió de Cultura està a l’espera de la documentació requerida al propietari per tal d’autoritzar el permís. La petició es va fer el 30 de juliol d’enguany.

Concretament, han sol·licitat els resultats d’una intervenció arqueològica per comprovar l’afectació de les actuacions fetes sense autorització sobre les restes arqueològiques i plànols de detall (planta i secció) amb la superposició de l’obra executada i les restes arqueològiques, segons han explicat des del consistori tarragoní. L’organisme encara no ha rebut cap documentació des de la sol·licitud feta al juliol.

El Grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona ha sol·licitat convocar el Consell Assessor en matèria de Patrimoni Historicoartístic, de manera “urgent i immediata”. Els republicans fan aquesta petició asseguren que “és un tema molt greu, els membres del Consell Assessor mereixem conèixer tot el que ha passat i com està la situació”, ha dit la portaveu republicana, Maria Roig.

ACN