.

Recreació de com serà el nou centre cultural de Constantí, un dels equipaments més esperats al municipi. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí ha aprovat inicialment el projecte bàsic executiu del Centre Cultural PolivalentTeatre Auditori. Aquest ha estat un dels punts més destacats del Ple ordinari que s’ha celebrat aquest dimecres 25 de setembre. La proposta va ser aprovada amb els vots favorables dels grups municipals del PSC i ERC i l’abstenció de VOX.

L’aprovació inicial del projecte és un pas endavant en l’execució d’aquest equipament, una de les inversions més importants previstes en el gran pla d’inversions municipal per al període 2024-2030. Després de tota la tramitació administrativa, que també va incloure un concurs d’idees, el projecte aprovat es basa en una concepció més polivalent de l’equipament amb diferents usos, a més de la funció pròpiament d’auditori. Un clar exemple, és l’ampliació del vestíbul principal, ara amb una superfície de 334m2, per poder organitzar esdeveniments diversos com exposicions, presentacions i trobades culturals o gastronòmiques. A banda, s’han previst diverses sales que podran ser utilitzades per part d’entitats i associacions, així com per les necessitats del mateix Ajuntament. També es destinarà un espai a l’Escola de Música. La sala d’actes principal tindrà una capacitat per a 492 espectadors.

Segons el projecte aprovat, l’edifici constarà d’una planta baixa (1.690,28 m2) i una primera planta (994,75 m2). L’edifici serà d’edificació aïllada amb quatre façanes, i es fa una aposta per convertir l’equipament en una prolongació del parc exterior, cohesionant l’entorn i potenciant els espais de trobada i intercanvi cultural tant a l’interior com a l’exterior de l’equipament

Una vegada feta l’aprovació inicial del projecte, i un cop s’aprovi definitivament, el proper pas serà la licitació de l’obra. El pressupost general d’execució és de 4.805.247,66 euros

Aprovació definitiva de la funerària supramunicipal

Un altre dels punts aprovats durant el ple d’aquest dimecres ha estat l’aprovació definitiva de la constitució de la societat mercantil pública de serveis funeraris de caràcter supramunicipal Funecamp Serveis Funeraris Municipals, SA que ha de donar servei als municipis de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí. També es van aprovar definitivament els estatuts de la societat, d’acord amb el text aprovat durant el ple del passat 27 de juny. El capital social de la societat es fixa en 1.200.000 euros dividit en 1.200 accions representades per mitjà de títols nominatius de 1.000 euros cadascuna. L’Ajuntament de Constantí tindrà una participació del 4%, el que suposa una aportació econòmica de 48.000 euros

La Colla C.O.C.A, premi del Consell Comarcal del Tarragonès

El Ple de l’Ajuntament també ha aprovat, per unanimitat, la proposta de nomenar l’Associació Amics de la Colla C.O.C.A a la novena convocatòria de la concessió de Distincions de Mèrit als Serveis Distingits del Consell Comarcal del Tarragonès, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

El consistori ha fet constar que aquesta proposta es basa en el reconeixement a la tasca realitzada per l’Associació dels Amics de la Colla C.O.C.A en pro de la cultura popular, fomentant-ne els valors i fent créixer la massa social envers els problemes socials, compartint solucions i espais, enfortint la cooperació veïnal i estimulant el treball en xarxa.

La distinció té caràcter anual i consisteix en un Diploma de mèrit de serveis distingits prestats a favor dels municipis del Tarragonès o de la seva comarca, on hi figurarà el nom de la persona o entitat a la qual s’hagi concedit la distinció i la data de l’acord del seu atorgament

Conveni per a l’execució del Pla ImpulsDipta

Durant el Ple s’ha aprovat el conveni de concertació amb la Diputació de Tarragona per a l’execució del Pla ImpulsDipta. Es tracta del Pla de cooperació mitjançant concertació amb municipis i entitats municipals descentralitzades , que té per objecte concretar de forma consensuada amb els ens locals l’activitat de cooperació com a instrument per articular l’assistència econòmica i tècnica que la Diputació de Tarragona presta als municipis i entitats municipals descentralitzades del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès.

L’import dotat a la concertació que es destinarà a Constantí és de 948.082,28€. El Pla determina que s’han de destinar uns percentatges de l’import dotat a la concertació als programes de cultura, salut pública, transició ecològica i inversió. En aquest sentit, la distribució quedarà de la següent manera: 47.404,11 euros es destinaran a l’activitat cultural; 94.808,23 euros a la salut pública; 142.212,34 euros a la transició ecològica: i 663.657,60 euros, en matèria d’inversió, que es destinaran a la construcció del Centre Cultural Polivalent -Teatre Auditori.

Finalment, el Ple també va aprovar la creació d’una nova taxa reguladora dels usos de la Sala de vetlles municipal, com a conseqüència de la posada en funcionament d’aquest nou equipament municipal, i en la seva condició de bé de domini públic.