.

El nou cicle de contes ensenyarà com els contes populars formen part del patrimoni i s’ha de vetllar per la seva conservació. Foto: Cedida

El dimarts 1 d’octubre, a la Biblioteca Municipal de la Canonja, comença el cicle ‘Contes populars de tradició oral’, que es desenvoluparà els mesos d’octubre i novembre, a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès.

Aquesta activitat que organitza el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, apropa històries a través dels contes, als nens i a les nenes de la comarca. Amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana se’n pot donar continuïtat, amb un nou cicle en el qual hi participen els municipis de la Canonja, Torredembarra, Perafort, Salomó, Vespella de Gaià, la Riera de Gaià, la Nou de Gaià, Constantí, el Catllar, Roda de Berà, els Pallaresos, Altafulla, Creixell, el Morell i la Pobla de Montornès.

L’eix temàtic d’aquest cicle gira entorn dels contes populars de tradició oral que revaloren i rescaten les històries que s’han transmès oralment i que han perviscut de generació en generació fins avui. Formen part del nostre patrimoni i, com a tals, s’ha de vetllar per la seva conservació.

El cicle el portaran a terme l’Agustí Farré, la Karme González, la Silvia Palazón i l’Imma Pujol. Tots quatre tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques i des de la seva manera personal d’explicar, ens aproparan històries i emocions. L’Agustí amb De la pols dels camins al silenci de la nit, la Karme amb Mukashi, Mukashi, la Silvia amb Bosc endins… i l’Imma amb Contes a la vora del foc.

Podeu consultar el programa complert de les sessions previstes a www.tarragones.cat.