.

3d9 amb folre, amb el que la Jove ha obert la seva actuació. Foto: Júlia Santapau

Diada preparatòria del Concurs de Castells la viscuda per Santa Tecla, amb castells força poblats i complexos. Obrien plaça la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau amb un intent desmuntat de 3de8, i donaven pas a un altre intent desmuntat: el dels Xiquets de Tarragona, amb el 5 de 8, colla que es plantejaria amb prudència aquesta diada donat el moment que passen. La tercera colla, els Xiquets del Serrallo, assolia el 4 de 7 amb agulla de sortida i la Jove sortia molt còmodament amb el 3 de 9 amb folre.

En segona ronda, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant assolia de forma perfecta un castell que sovint li costa suors: el 4 de 8. Enguany ja l’han descarregat quatre cops. Ho celebraven els castellers en acabar. Els Xiquets, al seu torn, remataven, ara sí, el 5d8. Es tracta de l’onzena vegada que aconsegueixen engunay aquest castell.

Els Xiquets del Serrallo afrontaven en segona ronda el 5d7, assolit tres cops enguany, que clavaven a la perfecció. Seguidament, la Jove enlairava i descarregava el 4d9 amb folre, amb dificultats i tremolors a la descarregada, però se’n sortien. Quart cop que el descarregaven enguany.

I en menys d’una hora s’havien enllestit les dues primeres rondes, que es frenaria tot seguit amb una assistència sanitària d’un espectador. Solventat el percanç, i en una hora, Sant Pere i Sant Pau acabaria les tres rondes.

En tercera ronda, Sant Pere i Sant Pau afrontava el 2d7, descarregat un cop aquesta temporada en l’únic intent que van fer, precisament, per Sant Magí. I se’n sortia força bé la colla de color verd, executant-lo sense problemes, amb alguna estirada, però. Tancava actuació amb bona nota i amb solvència en el tres i el quatre.

Al seu torn, els Xiquets proposaven un 7d8, que havien executat per la Festa Major de Ferran, i que descarregaven sense massa dificultats, tot i que l’han hagut de treballar una mica a la descarregada.

Tocava torn als Xiquets del Serrallo amb el 7d7, descarregat un cop aquesta temporada, amb el que repetien l’actuació de la Diada Nacional de Catalunya. I aquí es viuria l’escena de la diada amb un patiment extraordinari d’una de les castelleres, la quarta de la part del tres, lluitant de forma dramàtica, acoixada fins quasi plegar-se, i superant el pes per aconseguir èpicament que es descarregués el caastell, amb una gran feina del dos per evitar provocar-li més patiments.

Tancaria ronda la Jove amb el 5 de 8 per fer la tripleta màgica sense dificultats. I els Xiquets liquidarien una diada rapidíssima amb la seva quarta ronda amb un 4 de 8. Només una hora i mitja de temps en les rondes.

Els pilars

La tanda de pilars tancava amb el pilar de vuit amb folre i manilles de la Jove, que han carregat, però que es trencava per l’estructura just quan es descarregava.