.

Foto de família dels guardonats. Foto: Cedida

L’acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat ha servit aquest vespre per donar el tret d’inici oficial de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2024. El Saló de Plens s’ha omplert de gom a gom per a aquest homenatge públic a la societat civil, que reconeix a diferents persones i entitats de la ciutat. El lliurament dels Guardons de la Ciutat ha començat a les 20:00 h i ha estat conduït per la periodista Eva Hidalgo. El músic Albert Galcerà ha fet l’acompanyament musical de la vetllada.

L’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha obert l’acte i tot seguint s’han lliurat es Mencions Honorífiques Municipals.


Altres notícies:


La primera ha estat per la Confraria Jesús de l’Amargura, en reconeixement a la seva trajectòria continuada dedicada al foment de les tradicions i els actes religiosos vinculats a la celebració de la Setmana Santa reusenca i a les activitats parroquials de la Parròquia de Crist Rei de Reus, i de forma especial per commemorar enguany el 75è aniversari de la seva fundació. Ha recollit el guardó Xavi Simó, Confrare Major i president de l’entitat.

En segon lloc, el reconeixement ha estat per l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Cognitius de Reus i el Baix Camp, en reconeixement a la seva trajectòria de suport a les persones afectades per les malalties degeneratives i a les seves famílies, donant visibilitat i dimensió social a aquesta realitat, per la tasca de l’equip professional que hi treballa i de forma especial per commemorar enguany el 25è aniversari de la seva creació. Ha recollit el guardó Misericòrdia Sánchez, presidenta de l’entitat.

La tercera Menció Honorífica Municipal ha estat per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, en reconeixement al seu compromís de servei contribuint a la seguretat en situacions d’emergència i d’excepcionalitat, per la seva col·laboració en campanyes de conscienciació i difusió de mesures de prevenció i autoprotecció, i de forma especial per commemorar enguany el 20è aniversari de la seva fundació. Ha recollit la distinció Fran Carmona, president de l’associació.

Especialment emotius han estat els reconeixements que s’han fet a títol pòstum.

La quarta Menció Honorífica Municipal s’ha atorgat a Carles Busquets Boladeras, a títol pòstum, en reconeixement a la seva trajectòria professional com a fotògraf, que el va convertir en testimoni gràfic del batec ciutadà i forjador d’un arxiu valuosíssim de la vida reusenca, i per la passió pel món dels trens des de l’Associació d’Amics del Ferrocarril i com a impulsor del Parc del Ferrocarril de Reus. Ha recollit el guardó Dolors Cherta, esposa de Carles Busquets.

Lluïsa Vilaseca

En cinquè lloc s’ha reconegut a Lluïsa Vilaseca Borràs, a títol pòstum, en reconeixement a la seva trajectòria com a arqueòloga i museòloga, que la va convertir en referent de l’arqueologia reusenca i testimoni excepcional de la creació i evolució dels fons museístics de la ciutat, especialment des de la tasca com a directora del Museu de Reus de 1950 a 1954 i de 1975 a 1984. Ha recollit la Menció la seva filla, Lluïsa Pallejà Vilaseca.

Finalment, el darrer reconeixement ha estat per Carme Saldaña Marsal, també a títol pòstum, en reconeixement a la seva trajectòria en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual, fent de l’esport una eina d’inclusió, com va demostrar amb la fundació del Club Esportiu Alba i amb la seva implicació en els Jocs Special Olympics a Reus el 1996, i en el seu suport a l’edició 2024 també a la ciutat. Quico Saldaña Marsal, el seu germà, ha estat l’encarregat de recollir el guardó.

L’acte s’ha tancat amb un parlament a càrrec de l’alcaldessa, que ha felicitat a tots els guardonats i guardonades i ha reconegut la tasca realitzada per tots i cadascun en benefici de la ciutat.

Durant l’acte s’ha repartit la postal número 53 de la col·lecció Postals de la Festa Major, dedicada al Ball de Sederes.