.

La convocatòria del SOC s’adreça a persones demandants d’ocupació no ocupades de diversos col·lectius vulnerables. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils contractarà quatre peons de manteniment, tres conserges i dos auxiliars administratius en el marc del Programa Treball i Formació 2024 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Mitjançant aquest programa, a partir del l’octubre les persones participants seran contractades per l’Ajuntament per prestar serveis a diferents departaments durant un període de 12 mesos a jornada completa, i durant tota la contractació rebran orientació laboral i una formació transversal de 60 hores de durada.

El regidor d’Educació i Ocupació, Jordi Barberà, ha afirmat que “l’Ajuntament de Cambrils promociona les polítiques d’ocupació i inserció laboral com a política de cohesió i equitat” i que “una de les millors polítiques socials és facilitar l’accés al treball, i especialment als col·lectius que tenen més dificultats d’inserció.

En aquest sentit, Barberà ha explicat que treballar a l’Ajuntament durant un any obre noves oportunitats i facilita la posterior reinserció al mercat laboral i la posada al dia en la formació d’aquestes persones.

El regidor també ha explicat que, a més dels programes subvencionats per la Generalitat a través del SOC, la regidoria d’Educació i Ocupació fa un esforç d’inversió en polítiques actives d’ocupació programant formació i mantenint  serveis gratuïts  d’assessorament,  orientació, acompanyament i intermediació laboral.


Altres notícies:


La convocatòria de l’Ajuntament de Cambrils del Programa Formació i Treball es va obrir el passat 28 d’agost i ja s’han rebut 37 sol·licituds. Les persones interessades encara tenen temps fins el 25 de setembre per inscriure’s a les ofertes de treball dels diferents perfils a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) a Cambrils. Es pot contactar amb l’oficina a través del telèfon 977 92 93 39, el correu otg_cambrils.soc@gencat.cat o presencialment al número 7 del carrer Jaume Ferran  demanant cita prèvia al 900 8000 046.

L’objectiu d’aquest programa és la millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores, especialment les que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral, per mitjà d’actuacions de contractació laboral, de formació i actuacions d’acompanyament. El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) subvenciona els contractes de treball, la formació i l’acompanyament a les persones contractades.

Les persones destinatàries són persones demandants d’ocupació no ocupades dels col·lectius vulnerables següents: persones de 52 anys o més, persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania, persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i dones víctimes de violència masclista o aturades de llarga durada. Es prioritzen les dones monoparentals, les persones de 45 anys o més i aquelles que no tenen la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació.

Actualment, l’Ajuntament ja compta amb 9 persones contractades a través del programa Treball i Formació 2023, que finalitzarà el proper 2 d’octubre. Aquestes persones han treballat com a conserges, auxiliars administratius i peons de manteniment a diferents departaments de l’Ajuntament, adquirint experiència laboral  en un entorn real de treball, i obtenint la qualificació o les capacitats necessàries per a la seva inserció laboral.

Treball i Formació és un programa que es porta a terme des de l’any 2013, i durant tots aquest temps s’ha anat adaptant per donar resposta a les necessitats que han sorgit en el nostre mercat de treball, sempre tenint en compte la situació dels col·lectius en situació de més vulnerabilitat i amb més dificultat d’inserció laboral.

D’altra banda, en atenció a les especials dificultats d’accés al mercat de treball de les persones destinatàries del Programa, s’ha realitzat un acompanyament durant tota la contractació i s’ha ofert formació com a element clau per aconseguir una major efectivitat de la política. L’assistència personalitzada, és a dir, que la persona rebi el suport tècnic i laboral durant tot el període d’execució del Programa, és especialment necessària per a les persones amb més risc d’exclusió social.

Cal destacar que s’ha introduït la formació en competències bàsiques, que és en molts casos és imprescindible per a aquests col·lectius, ja que només així podran seguir i aprofitar qualsevol formació professionalitzadora que puguin realitzar amb posterioritat, i que contribueix directament al desenvolupament i manteniment d’un lloc de treball.