.

La Cucafera, baixant les escales de la Catedral

Milers de persones van escollir la Cucafera per celebrar el primer dissabte de festes d’aquesta Santa Tecla 2024 tot i altres esdeveniments potents a la ciutat al mateix temps.

La Cucafera va celebrar amb èxit rotund la seva 10a edició amb gran nombre d’assistents ja als jardins de Casa de la Festa per ser testimoni de La Captura de la Cucafera per part del cavaller i les escales de la Catedral, Plaça de les Cols i carrer Major estaven plens de gom a gom per assistir a la baixada de la cucafera amb la xaranga Tocabemolls i veure com la princesa domesticava la fera.

De forma especial princeses i cavallers d’edicions anteriors van fer acte de presència anunciant l’arribada de la fera. Els globus, confeti i petards no van faltar per celebrar la fita en que l’entitat va vestir la samarreta commemorativa i la Paula i l’Edahi, princesa i cavaller, van poder viure per fi la nit màgica e inoblidable que tan esperaven, així com la resta de la colla junt a un públic completament entregat.


Altres notícies:


Tant la Rambla com els carrers Unió i Apodaca es van poder veure amb una comitiva carregada de públic que va seguir la Cucafera fins al final on a la Plaça dels Carros ja esperava a vessar de gent per gaudir La CucaFesta fins entorn les 5h del matí amb la música de Dj Mark Gómez qui va obrir la nit amb grans temes i va fer bategar tota la plaça del Barri del Port.

Va ser al 2012 quan la Cucafera va ser exclosa de la petició de formar part de La Baixada de l’Àliga amb la resta de bèsties i al 2013 aconseguia tenir la seva pròpia baixada, que ja va gaudir amb bon nombre de públic des de la primera edició. Amb 10 a les esquenes, la Cucafera no es queda gens curta i ha aconseguit ser protagonista única del seu acte estrella i pionera en descentralitzar la festa.

Els propers dies, ara, ja bona, la bèstia llençarà caramels en les sortides d’aquesta Santa Tecla que preveu seguir acaparant l’estima i atenció de petits i grans.