.

La sessió també ha donat llum verda a una modificació de crèdit que ha de permetre la reforma del carrer Agustí Sardà. Foto: Cedida

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimarts al migdia, ha aprovat de forma definitiva l’EINA, l’estudi integral del Nucli Antic de Mont-roig. Es tracta del full de ruta que marca el conjunt d’accions que es volen posar en marxa els pròxims anys per millorar aquest àmbit, abordant qüestions rellevants en àrees com l’urbanisme, l’espai públic, la mobilitat, la promoció econòmica i la cultura.

El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC-CP i IMM) les abstencions dels grups municipals de VOX i d’ERC-AM que, en aquest darrer cas, malgrat compartir-lo en línies generals, han posat en dubte les inversions que es destinaran per fer realitat els projectes, i els vots en contra de Junts per Mont-roig del Camp, perquè han argumentat que no recull les modificacions que havien proposat.

En resposta, l’alcalde Fran Morancho ha destacat el primer dels projectes vinculats amb l’EINA que ja es posen en marxa. I és que en el transcurs d’aquest plenari s’ha aprovat també una modificació de crèdit finançada amb la Liquidació Definitiva de la Participació en Tributs de l’Estat de l’Exercici 2022, gràcies als quals s’incorporen al pressupost municipal 401.352 euros. D’aquests, el 90% es destinaran a la primera de les accions proposades per aquest estudi que és la reforma del carrer Agustí Sardà.


Altres notícies:


Es tracta de 368.164 € que s’integren al Pla de Sostenibilitat turística en Destinacions (PSTD), a través del qual s’impulsa la reforma d’aquesta zona del nucli de Mont-roig. Cal destacar que el projecte executiu d’aquesta obra ja està enllestit i que el consistori ja té contemplats la resta de crèdits necessaris per dur a terme aquesta remodelació, el cost total de la qual ascendeix a 658.000 euros.

També amb aquesta modificació de crèdit es complementarà el PSTD amb 28.800 euros més per continuar amb els tràmits de la licitació de la reurbanització de la plaça Girona. Els 4.388 euros restants es destinaran a suplementar una partida de BASE, per dur a terme un procediment d’inspecció d’un impost que es cobra a les grans subministradores.

Entre d’altres qüestions, el plenari també ha donat compte del període mig de pagament al proveïdors, en què s’ha destacat que s’ha fet un esforç per agilitzar els pagaments i redreçar la situació arribant a estar per sota dels 60 dies.