.

Els actes tindran lloc al Parc del Pescador a les 12 hores i comptarà la Coral Verge del Camí i els Xiquets de Cambrils. Foto: Cedida

L’historiador, Doctor en Geografia i senador Alfons Garcia Rodríguez serà l’encarregat de fer el parlament institucional de l’acte de la Diada Nacional de Catalunya organitzat per l’Ajuntament de  Cambrils, que tindrà lloc al Parc del Pescador el pròxim dia 11 de setembre a les 12 hores.

Després de la benvinguda de l’alcalde, Alfredo Clúa i del parlament institucional del senador, la commemoració de l’Onze de Setembre continuarà amb l’actuació de la Coral Verge del Camí, que interpretarà tres cançons i l’Himne Nacional de Catalunya, i un pilar de la colla castellera Xiquets de Cambrils.

Com és habitual en els últims anys, en finalitzar l’acte es farà l’ofrena floral al Monòlit Rambla Onze de setembre per part de l’Ajuntament, els partits polítics i les entitats que s’hi han volgut afegir.

Alfons Garcia Rodríguez, nascut a Tortosa el 1959, és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i Doctor en Geografia per la Universitat Rovira i Virgili, i des del 1985 ha treballat com a professor universitari i d’educació secundària. En el camp educatiu, va ser director de l’institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant entre el 1996 i el 2008 i professor associat a la Universitat Rovira i Virgili fins el 2019.

En l’àmbit polític, va ser alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant durant 12 anys (del 2011 al 2023) i des d’aquest gener de 2024 és senador per designació del Parlament de Catalunya.