.

Els ruixats ja han arribat al Camp de Tarragona aquest matí de dimecres i continuen amb intensitat moderada i activitat elèctrica. A més, s’hi sumen nous nuclis que afecten punts del litoral. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s’acumulen més de 20 mm a l’última mitja hora a Mont-roig del Camp (Baix Camp). La previsió és que les pluges fortes es mantinguin fins dimecres.

Durant el matí, a Mont-roig s’han acumulat 31 litres, per 20 a Vinyols i els Arcs o 35 a Benissanet, a les Terres de l’Ebre.

Protecció Civil té activat el Pla especial d’emergències per inundaciones a Catalunya (INUNCAT).

 

Els ruixats de matinada han avançat avancen per l’interior de Catalunya mentre entra una nova línia entre el Segrià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta amb núvols de desenvolupament vertical que arriben els 14 km i activitat elèctrica.


Fins al principi de la tarda s’espera precipitació a qualsevol punt del país, avançant d’oest a est, però que serà més extensa i intensa a la meitat oest. Per altra banda, a partir de mitja tarda s’esperen nous xàfecs a punts de muntanya i, al final del dia, no se’n descarten a altres punts del terç oest. La precipitació serà d’intensitat moderada o localment forta. S’acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants o, fins i tot, molt abundants a punts de la meitat oest. A més, la precipitació localment anirà acompanyada de tempesta.

L’Ajuntament de Tarragona ha activat la fase d’alerta del Pla d’Actuació Municipal, per risc d’inundacions, d’acord amb el comunicat del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) en què informa de l’activació del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), en base a les prediccions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya durant el dia d’avui, properada matinada i fins a primera hora de la tarda de dimecres.

Davant d’aquesta situació, cal adoptar mesures per garantir la seguretat en tot moment i no accedir a espais oberts o inestables.

SI SOU A CASA:
Eviteu baixar a soterranis o al garatge.
Pugeu als pisos superiors i quedeu-vos-hi.
No deixeu a fora (al jardí, al pati…) objectes que l’aigua pugui arrossegar.

SI SOU FORA:
Circuleu preferentment per les rutes principals i les autopistes.
Modereu la velocitat i mantingueu les distàncies de seguretat.
Allunyeu-vos i no travesseu rieres, torrents, passos soterranis ni zones que es puguin inundar, ni a peu ni en cotxe. Els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat.
A l’exterior, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.

A LA COSTA:
Es poden produir inundacions pel mal estat de la mar i grans onades que poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perill, sigues prudent: el temporal marítim pot fer que siguis arrossegat per un cop de mar.

No accedeixis als punts del litoral afectats per l’onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força. Respecta els tancaments d’accés a aquests punts, hi són per a la teva seguretat.
En cas de necessitar assistència d’emergència, truqueu al telèfon 112. S’aconsella consultar els consells d’autoprotecció.