.

Lluís Fàbregas, president del Nàstic, i Antoine Jordà, advocat i conseller de la SAE, durant l’anunci del contenciós. Foto: Cedida/X-Nàstic

El Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) ha desestimat el recurs presentat pel Gimnàstic de Tarragona per les sancions imposades pels fets succeïts en el tram final i després del partit de la final de play-off d’ascens davant el Màlaga CF al Nou Estadi Costa Daurada. Aquest era l’última via esportiva per recorrer les sancions del Comité de Competición de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF), de manera que el club haurà de recorrer a la justícia ordinaria, tal com ja ha anunciat que farà, si vol continuar defensant la desproporció de les mesures adoptades per part de la RFEF.


Lluís Fàbregas, president del Nàstic i Antoine Jordà, advocat i conseller de la SAE, ho han explicat aquest dimarts després que el club rebés la notificació per part del tribunal negant la cautelar per poder obrir el camp al públic. La negativa manté, per tant, els quatre partits a porta tancada (dels quals ja se n’ha jugat un), i també es mantenen les sancions econòmiques i els partits de suspensió als jugadors.

Les sancions interposades pel jutge únic de la RFEF són de quatre partits a porta tancada al Nou Estadi Costa Daurada –amb l’Ourense de la setmana passada es va complir el primer– i de dotze partits de sanció a l’extrem David Concha. A més, el defensa Nacho González, que ara és jugador de l’Intercity– també va ser castigat amb cinc partits de sanció i tres mesos de suspensió.

Jordà va anunciar que el club pensa acatar la resolució quan el Contenciós faci pública l’última paraula. Aquesta via, però, va reconèixer clar que “és una via difícil”. Malgrat això, considera que “hi ha certes coses que no pots deixar que et facin. Si mirem l’historial de sancions, no en recordo cap com la que hem viscut nosaltres”. Per tot plegat el club està decidit a “continuar lluitant i esgotar la via en companyia dels millors professionals”.


Altres notícies:


El mateix conseller de la SAE afirma que així els ho ha recomanat el bufet d’advocats de “prestigi internacional en dret esportiu” amb el qual treballa el club. A més, Jordà ha defensat que el recurs que va presentar el Nàstic no patia cap defecte de forma, tot i que ha explicat que hi ha un debat jurídic sobre el temps màxim per presentar recurs en base a la sortida de l’acta arbitral o del delegat de torn.

El nou recurs es presentarà “com més aviat millor” per tal que pugui tenir algun efecte pràctic. Malgrat que Jordà reconeix que potser no servirà per a res, “arribarem fins al final”, i defensa que “hi ha molts nastiquers que ho demanen”. Pel que fa a la denúncia sobre l’actuació arbitral del partit i l’acta posterior d’Eder Mallo Fernández, Antoine Jordà ha detallat que “no és el moment de parlar-ne” i “en farem un monogràfic quan toqui”.

Comunicat a favor de l’esportivitat

Per altra banda, aquest mateix dimarts el Nàstic ha difós un comunicat conjunt amb l’Agrupación Deportiva Ceuta Fútbol Club on expressen “el desig de gaudir dels respectius equips des del màxim respecte a tots els protagonistes d’aquest meravellós esport anomenat futbol”. Tots dos clubs advoquen per mostrar la màxima responsabilitat, respecte i esportivitat a través d’una pràctica esportiva positiva cap a les aficions rivals, ja sigui abans, durant i al final de cadascun dels partits.

El comunicat afegeix que “l’Agrupación Deportiva Ceuta Fútbol Club i el Gimnàstic de Tarragona agraeixen per endavant la col·laboració de tots perquè regni l’harmonia al futbol” i les dues entitats asseguren que volen “passar full als fets aïllats esdevinguts en el recent play-off d’ascens i que van ser condemnats”, ja que consideren que “els actes d’una minoria no representen tota la massa social que compon cada club ni tampoc poden tacar la seva imatge”.