Aquest dissabte 27 de juliol de 2024 va arrencar la 5a Edició del Castellvell MusicFest, un certamen musical que ja està creant tradició i referència al Baix Camp en el seu cinquè aniversari. Aquesta edició està caracteritzada per la seva transversalitat d’estils i gèneres musicals, així com per l’excepcional qualitat i excel·lència dels professionals de la música escènica en viu. El director artístic, Daniel Sanxis, amb la col·laboració dels organitzadors, Ars Aurea Sonora i l’Ajuntament de Castellvell del Camp, ha seleccionat amb molta cura i anticipació els artistes participants per convertir aquesta cita estival en una memorable experiència tant per al públic assistent com per a tots els que hi treballen.
La Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro, va ser l’encarregada d’obrir el Castellvell MusicFest amb una luxosa interpretació inaugural. Aquesta formació és coneguda per ser una de les bandes juvenils de jazz més destacades del món, i el seu projecte pedagògic és un referent internacional.
Joan Chamorro, músic i pedagog, ha desenvolupat un mètode d’ensenyament únic que combina la formació teòrica amb l’experiència pràctica en concerts en viu. La Sant Andreu Jazz Band, formada per joves d’entre 7 i 20 anys, és el resultat d’aquest enfocament innovador. Els joves músics no només aprenen a tocar els seus instruments, sinó que també es formen en l’art de la improvisació i el sentit de la responsabilitat i la disciplina que comporta ser part d’una banda. Aquest mètode ha permès que molts dels seus alumnes hagin assolit un alt nivell de reconeixement en el món del jazz.
Gairebé 300 persones es van reunir a la pista poliesportiva de Castellvell del Camp, que es va transformar amb gran eficiència en un auditori per acollir l’esdeveniment. Els assistents van poder gaudir de la il·lusió i el professionalisme amb què els 30 joves components de la banda van oferir una actuació memorable. Les seves interpretacions van fer les delícies del públic, que va aplaudir calorosament cada peça.
Altres notícies: |
[/sc
El Castellvell MusicFest es consolida així com un esdeveniment cultural de primer ordre, no només pel seu alt nivell artístic, sinó també per la seva capacitat d’unir generacions a través de la música. El festival continua avui amb una programació variada que inclou artistes de diferents estils i gèneres, mantenint la seva aposta per la diversitat i la qualitat.
L’Ars Aurea Festival Ensemble
De cara a diumenge 28 de juliol de 2024 ha tingut lloc la segona cita de la cinquena edició del Castellvell MusicFest a l’església de Sant Vicenç Màrtir de Castellvell del Camp. En aquesta ocasió, l’Ars Aurea Festival Ensemble ha estat l’encarregat d’omplir la nau de l’església amb una actuació que ha emocionat profundament al públic assistent.
La formació especial de l’Ars Aurea Festival Ensemble per aquesta edició del cinquè aniversari del Ffestival ha comptat amb la participació de destacats músics com Josep Colomé (Violinista amb una trajectòria internacional destacada, actualment professor de violí al Conservatori Superior de Música d’Aragó i reconegut per la seva profunditat interpretativa i la seva capacitat de transmetre una àmplia gamma de matisos emocionals; Sarah Hill (Violinista de la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, coneguda per la seva versatilitat i excel·lència interpretativa); Daniel Sanxis i Silleras (Violista que ha sigut viola solista de l’Orquestra Simfònica “Ciudad de Melilla” i viola solista assistent de l’Orquestra do Algarve. Actualment és membre de la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i col·labora també amb algunes de les orquestres de més prestigi al Regne Unit, com la “Hallé” de Manchester, “Opera North” i l’Orquestra de l’Òpera del Nord de Gal·les); Mikolaj Konopelski (Violoncel·lista polonès, professor adjunt a l’Escola Superior de Música Reina Sofia des de 2019 i membre de l’Orquestra Simfònica de Madrid. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres europees i ha rebut nombrosos premis en concursos internacionals) i Rafal Jezierski (Violoncel·lista polonès, co-principal de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb una destacada carrera internacional. Ha col·laborat amb destacats directors com Lorin Maazel i Zubin Mehta, i ha actuat com a solista en diverses orquestres i festivals internacionals).
Un programa variat i emocionant
Els cinc intèrprets han ofert un programa que ha inclòs obres mestres de la música clàssica: Música Nocturna dels Carrers de Madrid de Luigi Boccherini; Quartet núm. 2 d’Alexander Borodin; Quintet Pòstum de Franz Schubert.
Cada peça ha estat interpretada amb una profunditat, màgia immersiva, pulcritud tècnica, intensitat emocional i altíssimes habilitats comunicatives expressives que han captivat el públic, deixant-los amb els pèls de punta. Aquesta actuació ha destacat com una de les millors propostes de música de cambra que l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora ha ofert al públic de Castellvell i la demarcació tarragonina al llarg dels anys.
El públic, que ha fet el complet d’aforament a l’església de Sant Vicenç Màrtir, ha correspost amb els seus aplaudiments a la singular bellesa que se’ls ha ofert durant els gairebé 120 minuts de programa de música. Un programa atractiu, sòlid i ple de reptes per als cinc intèrprets, que han demostrat la seva excel·lència individual i la seva cohesió com a conjunt.
El Castellvell MusicFest continuarà fins al 4 d’agost, amb una programació que inclou una gran varietat de gèneres musicals: música “pop”, músiques del món, bandes sonores, bolero, jazz i òpera. El festival aposta per la participació de músics locals i catalans, amb un enfocament en la transversalitat i universalitat de la música, trencant amb tòpics i etiquetes que solen associar-se erròniament a variables socials, culturals i demogràfiques.
Jordi Borràs, president d’Ars Aurea Sonora, ha declarat: “No hi ha una música feta per edats, cultura, gènere o condició social; això pot succeir amb qui tracta aquesta manifestació artística com un producte comercial o ideològic. Però la música, en la seva expressió més genuïna, és quelcom purament humà, sense distinció de cap mena”.
Per la seva banda, Daniel Sanxis, director artístic del Castellvell MusicFest i membre fundador d’Ars Aurea Sonora, ha assegurat que “en compliment d’allò pel que es regeix la nostra Associació Cultural Musical, el Festival té com a objectiu la difusió i pedagogia de la música de qualitat; per a la qual cosa es compta amb professionals i artistes, ja no tant de caràcter més mediàtic, sinó dels que posen per damunt de tot la música i la seva interpretació com a valor professional, vocacional, dins d’un projecte integral de vida”
Equip de redacció