.

El grup der participants en el ball, després de la seva representació. Foto: Cedida

El rentador municipal de Constantí ha tornat a acollir la representació del ball de rentadors i rentadores. Va ser una de les novetats de l’any passat dins del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” i, degut a la bona acollida que va tenir la seva estrena, ha tingut continuïtat aquest any. La cita va tenir lloc el passat divendres, 12 de juliol, i en l’espectacle es va rememorar la vida tradicional al rentador municipal, l’espai on les dones es reunien per socialitzar, compartir notícies i “fer safareig”.

L’espectacle va anar a càrrec del ball de rentadors i rentadores del grup de balls de cercavila de la Societat El Casino de Constantí, amb l’acompanyament musical del grup Julivert i amb la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu amb els carros dels Tres Tombs.  Aquest ball tradicional va comptar amb la participació d’una vintena de nens i nenes, que es van reunir, com era costum, al voltant del safareig amb tots els elements característics com càntirs o galledes.

L’any 2022 es va reconstruir el rentador municipal de Constantí, al carrer Sant Pere, un espai que forma part de la memòria dels veïns i veïnes del poble. Recuperar i donar vida a aquest lloc aporta un coneixement de la història més propera als més joves, alhora que representa un homenatge cap als més grans.