.

Imatge d’arxiu d’un acte de Donald Trump. Foto: ACN

El candidat republicà a les pròximes eleccions i expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha resultat ferit lleu aquest dissabte a la tarda hora local en un míting a Pittsburg, a l’estat de Pensilvània.

Mentre Trump es trobava a l’escenari, s’han pogut sentir diversos trets, dels quals un ha fregat l’orella del candidat i li ha causat un hemorràgia.

L’expresident nord-americà s’ha ajupit ràpidament darrera el faristol i els seus guardaespatlles l’han protegit fins a evacuar-lo del lloc i fer-lo entrar al seu vehicle. Com a conseqüència dels trets, un dels assistents ha perdut la vida i dos més han resultat ferits de gravetat. Pel que fa l’autor dels trets, un jove de 20 anys, ha estat abatut pels serveis secrets.


Altres notícies:


L’FBI, que ha tractat el cas com un intent d’assassinat a l’expresident, s’ha fet càrrec de la investigació després dels trets contra Trump, que en aquell moment es trobava dalt de l’escenari envoltat de militants del partit republicà. Hores després, han identificat Thomas Mathew Crooks com a autor dels fets i que ha estat abatut pels agents de seguretat. El jove hauria disparat des d’un edifici situat a uns 150 metres.

Instants després dels fets, els agents de seguretat s’han llençat sobre l’expresident per protegir-lo i treure’l del lloc dels fets. Quan Trump s’ha tornat a aixecar, s’ha dirigit al públic amb el puny alçat mentre els seus seguidors cridaven ‘USA!’.

El mateix Trump ha explicat a la seva xarxa social, Truth, que ha notat que “alguna cosa no anava bé” quan ha sentit la bala a l’orella i ha començat a sagnar. El candidat republicà ha expressat el seu condol a la família de la víctima mortal que assistia al míting i ha tingut un record per a la família dels ferits. “És increïble que un acte com aquest pugui tenir lloc al nostre país”, ha comentat.

En una breu compareixença i en un missatge a X, el president dels Estats Units i candidat demòcrata a les eleccions del novembre, Joe Biden, ha assegurat que “no hi ha lloc per aquest tipus de violència als Estats Units” i ha fet una crida a la unió com a nació per condemnar els fets. “Estic agraït de sentir que està bé. Prego per ell i la seva família i per a tots aquells que es trobaven al míting”, ha escrit a X.

En la mateixa línia, l’expresident de país Barack Obama també ha volgut deixar clar que “no hi ha lloc per a la violència política”. “Tots hauríem d’estar alleujats perquè l’expresident Trump no hagi estat ferit de gravetat” i ha demanat un compromís per “tornar a comprometre’s amb el civisme i el respecte”, ha continuat l’expresident, que ha finalitzat el seu missatge desitjant-li una “ràpida recuperació”.

ACN