La regidora de Cultura, Gemma Maymó, acompanyada per l’alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; la Cap de la Central de Biblioteques de Tarragona, Cristina Barbé, i una de les tècniques de la Biblioteca, Sònia Segura, han presentat aquest final de setmana la nova sala infantil de la Biblioteca Martí Magriñà.
El projecte ha consistit a adaptar l’espai, que anteriorment es destinava a arxiu, per a la nova sala infantil. Amb l’ampliació i adequació la biblioteca ha augmentat la superfície en 86,12 m² arribant a un total de superfície útil de 345,61 m². La biblioteca disposa també de 217,81 m² d’espai exterior, sense tancaments, on es realitzen diverses activitats.
Per la regidora de Cultura, el nou equipament “ha suposat tenir un espai únic i exclusiu dedicat a sala infantil adaptada i equipada per a què infants i famílies puguin gaudir de la lectura com a activitat necessària i divertida de maneres ben diverses perquè la polivalència de la sala ho permet”. Una sensació que comparteixen les famílies usuàries que ja van gaudir de la sala amb antelació després que romangués tancada des del passat 3 de juny per les obres del nou espai.
Així ho ha corroborat una de les tècniques del servei, Sònia Segura, que reconeixia la satisfacció de les famílies que “esperaven impacients” la seva obertura. Precisament ahir, la sala infantil va tenir una entrada d’una cinquantena d’usuaris.
La biblioteca acull una mitjana de 70 visites al dia, una xifra que s’incrementa notablement a l’estiu. El servei municipal va rebre l’any passat més de 20.000 visites. Dins del projecte d’adaptació de l’espai s’ha adquirit i instal·lat nou mobiliari i s’ha climatitzat la sala. La inversió total de l’equipament ha estat de 70.345,95 euros.
La biblioteca forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) permet a les biblioteques disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura entre els quals es poden destacar:
– Accés als ajuts per a la compra de nous fons bibliogràfics.
– Esdevenir punt del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari.
-Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital Biblio Digital
-Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura.
-Formació continuada als usuaris i professionals.
-Catàleg únic per accedir al fons de totes les biblioteques públiques de Catalunya.
-El municipi podrà ampliar la seva oferta cultural amb les línies d’activitat de promoció de la lectura i la cultura que ofereix el Servei de Biblioteques de la Generalitat i acollir-se a les línies de subvenció per l’adquisició de llibres.
A més, les biblioteques integrades poden optar a diferents línies específiques de subvencions (projectes, obres de construcció, obres de manteniment o reforma, projectes d’accessibilitat, altres línies de subvencions). Actualment, el Sistema de Lectura Pública a Catalunya (SLPC) compta amb un total de 447 equipaments (433 biblioteques i 14 bibliobusos).
Equip de redacció