Aquest migdia, la bandera LGTBIQ+ ha estat hissada al Passeig Jaume I per l’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora d’Igualtat, Julia Gómez, en un acte que ha seguit la lectura del Manifest institucional per part del president de l’Associació Diversity Salou, José Maria Gómez, acompanyat per Elo Real i Pere Granados.
Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de diversos regidors de la corporació, responsables policials i representants del teixit associatiu local, la regidora d’Igualtat ha reafirmat el compromís de Salou amb la igualtat, la diversitat i els drets humans. Julia Gómez ha destacat la funció del SAI Salou, un servei municipal que ha atès i acompanyat 104 persones, a més d’oferir formació a escoles i treballadors municipals.
En la lectura del Manifest, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull, s’ha fet una crida per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única. S’ha instat a respectar el dret fonamental de cada persona a ser qui és, una base essencial per garantir tots els drets que encara avui es veuen vulnerats en el col·lectiu LGBTIQ+.
El Manifest també ha defensat el dret a l’educació sense assetjament escolar, el dret al treball sense discriminació i el dret a la integritat física i psicològica. En definitiva, la defensa dels drets LGBTI+ és una defensa dels drets humans. El veritable orgull del nostre país rau en el compromís col·lectiu de defensar aquests drets per a tothom, cada dia i arreu.
També han volgut deixar clar que la lluita pels drets LGBTI+ no es pot limitar a un sol dia de l’any, sinó que ha de ser un exercici quotidià que es propagui per totes les nostres ciutats, pobles i viles. Tothom mereix sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat. Aquesta responsabilitat col·lectiva és la veritable mesura de la igualtat, la justícia i la bona convivència.
El text també ha servit per corroborar el compromís a mantenir les polítiques que garanteixin els drets LGBTI+ i a combatre la LGBTI-fòbia. S’ha fet una crida a tota la ciutadania a unir-se en aquesta missió col·lectiva per defensar els drets LGBTI+, davant el creixement de l’extrema dreta i del seu discurs populista i, sovint, en contra dels drets del col·lectiu.
El Manifest acaba amb una petició: fem dels nostres carrers, escoles, centres de treball i llars, llocs on es pugui viure amb dignitat i orgull, fent del lloc on vivim un model de llibertat i un far d’esperança per a les comunitats LGBTI+.
Visibilitat al carrer
D’altra banda, amb motiu de la Setmana de l’Orgull, la Brigada Municipal ha col·laborat en diverses iniciatives. Han pintat escales al carrer Brussel·les i han repassat mobiliari urbà decorat amb els colors que representen el col·lectiu LGTBIQ+, en zones com el carrer Barbastre i el carrer Colom. Aquestes accions reforcen l’impuls de la ciutat cap a una major inclusivitat i respecte per la diversitat, augmentant la visibilitat del col·lectiu.
Equip de redacció