.

Autoritats, l’autor del cartell i recreadors, durant la presentació de les novetats. Foto: Cedida

L’Ajuntament dels Pallaresos ha presentat el cartell de les IV Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900, unes Jornades que com ja és habitual posaran novament en valor el gran patrimoni modernista dels Pallaresos i del Camp de Tarragona.

Hi han estat presents l’alcalde, Xavier Marcos; el coordinador de les Jornades, Elies Torres; el fotògraf oficial, Francesc Sech Buera; la presidenta de l’entitat Afer de la Dona, Pepi Fernández, i una representació dels recreadors i recreadores del poble.

En aquesta ocasió el cartell anunciador és un treball fotogràfic creatiu del reconegut fotògraf tarragoní Francesc Sech. Representa una dona sorpresa que contempla en els seus peus el nucli antic del poble dels Pallaresos. Al fons un dels trencadissos més coneguts del poble. Una obra en molta força i en clau popular.

Imatge del cartell oficial, obra de Francesc Sech

El segon cap de setmana de novembre, exactament els dies 8, 9 i 10, el poble es transportarà novament a finals del segle XIX i a principis del segle XX, i donarà la benvinguda a totes aquelles persones que vulguin conèixer el seu patrimoni modernista tant material com humà. Tot i que cal no oblidar el IV Cicle de Conferències Modernistes que es duran a terme el mes anterior, previ a les Jornades.
Les Jornades se centraran en l’any 1900

Les Jornades d’enguany aniran centrades en els esdeveniments que van succeir l’any 1900, un any de canvi de segle i de molts altres canvis. També serà un recordatori dels Jocs Olímpics de 1900 que es van celebrar a París i que enguany es tornen a disputar a la capital francesa.


Altres notícies:


A més a més, aquestes Jornades estaran dedicades a l’historiador i director de l’Arxiu Jujol, Josep M. Jujol Jr., que ens va deixar a finals de l’any passat, amb 89 anys. I com no, sense oblidar que enguany se celebra el 75è aniversari de la mort del seu pare, el genial arquitecte modernista Josep M. Jujol i Gibert. Descansin en pau, en el tranquil cementiri dels Pallaresos.

Aquestes IV Jornades mantindran l’estil propi i les seves activitats tindran lloc als carrers Alt, Nou, Major i a l’Era, com l’any passat. Múltiples activitats i tallers que es desenvoluparan entrelligats amb els tres concorreguts mercats: el Mercat Tradicional, el Mercat d’Entitats i el Mercat d’Antiquaris.

En paraules de l’alcalde, Xavier Marcos, “volem que encara més la gent surti al carrer i volem que els visitants vinguin i gaudeixin d’un poble lliurat en cos i ànima per fer valer el seu patrimoni. L’any passat vam superar la xifra de més de sis mil visitants en dos dies i que haguessin estat més si el temps ens hagués acompanyat. Va ser molt gratificant!”.

Si una cosa té Els Pallaresos 1900 és que no deixa indiferent ningú. La seva gran rigorositat de vestuari d’època; la gran quantitat d’activitats adreçades a un públic infantil; els tallers adreçats a un públic més adult; les exposicions; les visites al patrimoni modernista de l’arquitecte Jujol; espectacles de petit format, i una variada gastronomia pròpia dels restauradors del poble, fan d’obligatòria la visita.

‘Ens sentim també molt orgullosos d’haver estat els promotors de la incentivació del Modernisme al Camp de Tarragona’. Xavier Marcos, alcalde

“La implicació de l’Ajuntament, de les entitats, col·legis, restauradors, comerciants i empreses del poble fa que sigui molt més fàcil de posar-ho en marxa. Ens sentim també molt orgullosos d’haver estat els promotors de la incentivació del Modernisme al Camp de Tarragona, com un tot i sense perdre la individualització. El Modernisme avui està de moda i el nostre poble ha contribuït a fer-ho possible” comentava l’alcalde.

Al seu torn, Elies Torres ha anunciat que un dels plats forts d’enguany serà la recreació d’una comunió d’època amb la participació d’un nen i d’una nena. Torres ha destacat que “el treball ja dona els seus primers fruits fent passos significatius per crear una sòlida xarxa modernista en el Camp de Tarragona, fent-la extensible a tot el país”.

Finalment, l’autor del cartell oficial, Francesc Sech, ha explicat que ha volgut fer una obra “trencadora” a partir d’utilitzar la fotografia en lloc de dibuixos, que és el més habitual en aquest tipus de pòsters.