Un any més, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Àlex Cañas, s’ha adherit a la campanya del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que se celebra arreu del món el dia 6 d’abril, aquest any sota el lema “Mou-te, i viu feliç”. La iniciativa està impulsada pel Departament de la Presidència, a través d’Esportcat, i el Departament de Salut, i té la finalitat de fer visible la importància d’una vida activa per a una bona salut.
En el marc del DMAF, s’encoratja a entitats i població a adherir-se a la campanya fent difusió del lema “Mou-te, i viu feliç” i a organitzar esdeveniments des de l’1 d’abril i fins al 5 de maig. Les activitats es poden registrar i difondre a les xarxes socials publicant fotos o vídeos amb les etiquetes #DMAF2024 i #mouteiviufeliç. La participació es pot seguir a través dels comptes d’@esportcat i @salutcat.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana fer almenys 150 minuts d’activitat física i dos dies d’enfortiment muscular a la setmana en persones adultes, mentre que a partir dels 65 anys, també s’hauria de treballar l’equilibri tres dies a la setmana. En infants i adolescents, s’aconsella acumular 60 minuts al dia d’activitats d’intensitat moderada-vigorosa i potenciar l’exercici físic i l’esport. També es recomana trencar amb el temps assegut, un factor de risc que contribueix a les malalties cròniques.
Altres notícies: |
Des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, s’anima a la ciutadania a participar el pròxim dissabte 6 d’abril en les dues sessions d’entrenament funcional gratuït que tindran lloc a la plaça Consolat de Mar. Les places estan limitades a 20 persones per a cada sessió. Les inscripcions s’han de fer telemàticament a través del servei de cita prèvia del portal web de l’Ajuntament d’Altafulla citaprevia.altafulla.cat.
Amb una població activa es podrien prevenir més de 10.000 morts prematures l’any en els estats de la Unió Europea (UE) i 11,5 milions de nous casos de malalties cròniques d’aquí al 2050, amb un impacte molt important sobre la salut mental, la diabetis i el càncer. De fet, suposaria un estalvi de fins a 8 bilions d’euros anuals a la UE (un 0,6% del seu pressupost sanitari).
Equip de redacció