.

La regidora Manuel Moya, durant la presentació de la programació. Foto: Cedida

Salt de qualitat el que fet l’Ajuntament de Vila-seca amb la programació cultural dels seus grans equipaments. La posada en marxa i la consolidació de l’antic Celler cooperatiu com a espai municipal de grans dimensions -500 cadires amb les grades desplegades i fins a mil sense grades-, situat al costat del Castell -lloc de les exposicions de la Fundació Vila Casas- ha fet que, junt amb l’històric Auditori Josep Carreras s’hagi unificat l’oferta.

Es presenta així un primer producte, la programació cultural de tardor-hiver, sota una nova marca, ‘Cultura Vila-seca’, que pretén que el potencial espectador tingui unificada tota la programació cultural de la vila i a la vega donar-li més potència a nivell no només local, sinó de Camp de Tarragona i més enllà.

Així les coses, l’Ajuntament de Vila-seca ha presentat aquest matí la nova programació cultural tardor-hivern 2023-2024: una cinquantena de propostes ben diverses per a tots els públics i que formen part del calendari dels tres equipaments culturals referents del municipi: el Celler de Vila-seca, l’Auditori Josep Carreras i el Castell de Vila-seca.

La regidora de Cultura, Manuela Moya, acompanyada dels tres tècnics programadors de cadascun dels equipaments, ha presentat en roda de premsa la programació cultural, la qual s’allargarà fins al proper mes de gener. Segons la regidora Manuela Moya, “aquest és l’inici d’un camí i, a partir d’ara, presentarem els actes culturals a Vila-seca d’una forma unificada”. Les propostes, de diferents formats i estils i per a totes les edats, contemplen sessions de cinema, concerts, teatre, espectacles familiars, exposicions, conferències i cultura popular. Destaquen els actes relacionats amb la celebració d’aniversaris, com ara els del 50è aniversari del Cor Sant Esteve i els ensenyaments musicals a Vila-seca, els 35 anys de l’Orquestra Händel o els 50 anys de la Secció de Lletres de l’Agrupació Cultural.

Tomatito a Vila-seca

D’altra banda, tindran lloc dos actes solidaris, com el del concert que recaptarà fons per La Marató de TV3 o la Gala benèfica que enguany protagonitzarà el reconegut guitarrista de flamenc, Tomatito. També hi tindran cabuda, com cada any, els actes reivindicatius; en aquest cas, Judit Neddermann serà present a l’Auditori posant veu al concert del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Els espectacles per a públic familiar també seran protagonistes en aquesta programació, així com també el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) que enguany tindrà lloc entre el 13 i el 22 d’octubre o les propostes anomenades “Tap de suro” que combinen una actuació cultural amb un tast de vins. Aquesta àmplia programació també compta amb una actuació fora dels equipaments de referència, una novetat destacada, “El Cant de la Sibil·la”, la mateixa que actuarà a la Catedral de Tarragona, que es podrà gaudir a l’Església Parroquial de Sant Esteve, i anirà a càrrec de l’Ensemble O Vos Omnes, juntament amb la soprano Marta Mathéu.

El Castell de Vila-seca, per la seva banda, espera obrir una nova exposició el 8 de novembre, en aquest cas fotogràfica, de Frank Horvat, que portarà per títol “Please don’t smile”. Tal i com ha explicat Manuela Moya, “el Castell, ja amb més de 30.000 visitants, s’ha convertit en un referent de l’art contemporani de la mà de la Fundació Vila Casas”.

Les entrades als actes inclosos a la programació cultural de Vila-seca es podran adquirir en una única web: entrades.vila-seca.cat.

Consulteu la programació completa en aquest enllaç.

Jaume Garcia