.

Cheems va morir el 18 d'agost. Foto: Instagram

Cheems va morir el 18 d’agost. Foto: Instagram

Internet i les xarxes socials estan de dol. Cheems, una de les gosses més conegudes arreu del món pels mems que ha protagonitzat, ha mort fa pocs dies. Tot i que vivia a Hong Kong, aquesta gossa de raça shiba inu es va fer famosa arreu del planeta pel conegut mem “Swole Doge vs. Cheems” que s’utilitza a les xarxes socials per representar dos temps diferents en una mateixa situació i ironitzar sobre com eren les persones abans i com són ara. La versió del passat està encarnada pel forçut Swole Doge i la variant moderna, que per algun motiu ha perdut el seu valor i atributs, és Cheems, petit i de potes curtes. Les situacions són diverses, des de l’escola fins a la feina, passant per la família i l’amor, entre d’altres.

Un dels mems de Swole Doge vs. Cheems.

Un dels mems de Swole Doge vs. Cheems.

Un altre mem.

Cheems, que en realitat era una gossa anomenada Balltze, portava un temps amb problemes de salut. D’això en van anar informant els seus amos a través del compte oficial de l’animal a Instagram, que té gairebé 700.000 seguidors: l’any passat li van detectar pancreatitis i un melanoma i van haver de tallar-li un dels dits. Més recentment, li van trobar tres neoplàsies a la pleura i cada vegada li costava més respirar. Finalment, i després de la seva particular batalla contra el càncer, va morir aquest 18 d’agost durant una operació de toracocentesi. Els amos han donat els detalls en una publicació d’Instagram.

“No estigueu tristos, i recordeu l’alegria que Balltze va portar al món, si us plau”, demanen els seus amos als seus nombrosos seguidors, assenyalant que la gosseta “ens va connectar a tu i a mi”. “Balltze sap com l’estimàveu”, asseguren.

Una altra imatge de Cheems. Foto: Instagram

Una altra imatge de Cheems. Foto: Instagram

Baltze va ser adoptada per una família de Hong Kong quan tenia només un any. Amb el temps i gràcies a les xarxes socials, la família va aprofitar el carisma i singularitat de la gossa per crear el seu propi compte d’Instagram i omplir-se de seguidors que gaudien de les divertides fotos que al principi mostraven la seva afició per les hamburgueses.

Balltze amb una hamburguesa gegant. Foto: Instagram

Balltze amb una hamburguesa gegant. Foto: Instagram

Cheems sempre amb l'afecte de la seva família. Foto: Instagram

Cheems sempre amb l’afecte de la seva família. Foto: Instagram

No va ser fins al 2017 quan Balltze va guanyar molta popularitat per una divertida foto on el seu somriure i la seva mirada entremaliada la van convertir en una estrella mundial, passant de dir-se Balltze a Cheems, una gossa que representa la realitat de moltes persones en diferents situacions.

Des de llavors, Cheems va començar a rebre infinitat de likes i seguidors a Instagram i Twitter. Aquests dies els seus seguidors ploren la seva mort.

V.Tapias