.

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) continua investigant un brot de botulisme associat al consum d’una truita de patates envasades de la marca Palacios i comercialitzades en diversos supermercats després de detectar quatre casos confirmats i dos probables, un d’ells probable a Andalusia.

Les truites de patates envasades del Grup Palacios ja han estat retirades dels lineals dels supermercats després que la companyia reconegués en un comunicat que “per precaució”, es retiren dels lineals dels punts de venda la truita de patates envasada fresca al plat produïda a la fàbrica de Mudrian, així com detenir temporalment la seva fabricació, en associar-se aquest producte als casos de botulisme confirmats en els últims dies.

Segons Palacios, fins al moment, “no s’ha pogut establir una evidència, ni en els productes ni en els processos, que relacionin causa efecte respecte a la nostra empresa com a fabricant del producte“, però encara així, l’empresa ha adoptat totes les mesures necessàries per a detectar una possible causa en les seves instal·lacions.

L’Aesan ha subratllat que s’estan realitzant les recerques oportunes de seguretat alimentària i que s’ha informat els serveis de salut pública de les comunitats i ciutats autònomes per a reforçar la detecció precoç en cas d’aparició de nous casos sospitosos.

Segons l’agència, l’empresa que elabora les truites és la mateixa en almenys tres dels casos confirmats i en un dels probables, si bé fins avui no s’ha pogut establir una evidència de relació causa-efecte ni en els productes ni en els processos.

De totes maneres, continuen les recerques amb la col·laboració de l’empresa de producció, al mateix temps que s’està estudiant la possibilitat que existeixi algun producte en el mercat que no sigui segur o que existeixin desviacions en els processos de producció, distribució, emmagatzematge o transport que justifiquin l’existència d’aquest risc, ha afegit la Aesan.

Quins supermercats venen la truita de patates de Palacios

El Grup Empresarial Palacios ha sol·licitat a tots aquells consumidors que hagin adquirit un d’aquests productes en els següents supermercats que s’abstinguin de consumir-lo i procedeixin a la seva devolució al punt de venda en el qual el van adquirir on serà reemborsat el seu import:

Auchan
Eroski
Unide
Consum
DIA
Ametller
Condis
El Tall Engonals
Carrefour
Ahorramás
Grup IFA

A part d’amb la seva pròpia marca, Palacios, el grup embeni les seves truites de patates amb marques blanques com a Xef Select, Alipende o Rikissimo.