.

Van haver de ser rescatats per la Guardia Civil. Foto: Guardia Civil

Van haver de ser rescatats per la Guardia Civil. Foto: Guardia Civil

Durant la tarda del dissabte, mentre la patrulla del Servei Marítim de la Guàrdia Civil navegava per la costa de Salou realitzant les seves comeses de vigilància i prevenció marítima, va poder veure com en l’espigó pròxim al Port de Salou hi havia un elevat nombre de persones les quals observaven a una embarcació.

La referida nau es trobava en una zona perillosa i inadequada ja que estava molt pròxima a les roques i, a més, vulnerava el perímetre d’exclusió d’embarcacions per ser zona de bany. Estava governada per quatre ocupants que havien llogat una embarcació sense titulació.

Una imatge de les tasques de rescat. Foto: Guardia Civil

Una imatge de les tasques de rescat. Foto: Guardia Civil

Quan el patruller marítim de la Guàrdia Civil, Riu Martín, es va presentar en el lloc dels fets, va poder evidenciar com aquesta embarcació es trobava a la deriva, amb el motor apagat i intentant ser remolcada per altres dues petites embarcacions a través d’una corda per a ser allunyada de les roques, malgrat la qual cosa no aconseguia sortir de la zona pròxima a l’espigó pel fet que la seva ancora estava fondejada i sense possibilitat de ser recuperada ja que estava bloquejada.

En vista d’aquesta situació, la nau en dificultats va ser abordada pels agents de la Benemèrita, procedint un dels components a submergir-se en l’aigua per procedir al rescat. Va poder alliberar el bloqueig de l’ancoratge i posar en funcionament el motor de la nau d’arrendament per a desplaçar-los a zona segura. Afortunadament, no va caldre lamentar lesions personals ni danys a l’embarcació.

Qualsevol tipus d’incidència marítima pot ser comunicada a la Guàrdia Civil a través del telèfon 062, els 365 dies de l’any durant les 24 hores.